Apple wil in 2021 dunnere iPad op de markt brengen

Door: Jelle van Es - 6 reacties
De iPad achtste generatie iPad 2020
(Afbeelding: Apple)

Op het gebied van de iPad is er vandaag de dag heel wat te kiezen. Wanneer je budget niet heel erg groot is, dan ga je waarschijnlijk voor de normale iPad. En die is wel ietwat aan de dikke kant. Daar moet de nieuwe versie verandering in brengen.

Want volgens een nieuw rapport dat naar buiten is gebracht door Mac Treasure Tracing Club. Zij baseren zich op een bron binnen de Chinese supply chain van Apple, waaruit blijkt dat de nieuwe iPad een stuk dunner moet worden.

De nieuwe iPad wordt een stuk dunner

De 2021-versie van de iPad, die waarschijnlijk nog even op zich laat wachten, zou volgens het rapport meer lijken op de derde generatie van de iPad Air. Dat zou betekenen dat hij qua dikte van 7,5 millimeter terug wordt geschaald naar 6,3 millimeter. Ook zou het gewicht in de negende generatie worden aangepakt. De huidige versie weeg 490 gram. Dat moet worden teruggebracht naar 460 gram.

De iPad achtste generatie iPad 2020
De iPad achtste generatie iPad 2020 (Afbeelding: Apple)

Buiten deze verdunning en verlichting worden er helaas geen andere grote vernieuwingen verwacht. Deze ontbraken, op de betere chip na, ook in de achtste generatie. De iPad 9, om hem voor het gemak maar even zo te noemen, zou nog altijd 10,2 inch groot zijn. Daarnaast wordt er nog altijd gebruik gemaakt van een traditionele Home-knop met Touch ID en een Lightning Port. Dat zijn elementen die in de nieuwe iPad Pro en Air wel al zijn aangepakt. De achtste generatie verscheen overigens in september 2020, waardoor je een nieuw model niet voor de herfst van 2021 hoeft te verwachten.

Pro blijft redelijk hetzelfde

In hetzelfde rapport wordt er ook gesproken over de 2021-versie van de iPad Pro. Daarbij zou je andermaal kunnen kiezen uit een 12,9 of 11 inch model. Er wordt nog niet gesproken over een mini-LED display, waar eerder geruchten over waren. Deze nieuwe modellen zouden eind maart al kunnen verschijnen.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Koezel

  Minder, minder, minder dikte en gewicht. Wanneer houdt dat eens op? Ik vind het nu al akelig om dat ding zonder hoes in mijn handen te hebben. Dus een stevige hoes eromheen.

 • Profielfoto
  Padawan

  Platte randen! Graag nieuwe feature’s en dan maar een dikkere iPad

 • Profielfoto
  Tuvix

  Waarom moet het steeds dunner?

 • Profielfoto
  doctor_apple

  Hahahahahahahahahaha … Sorry, ik ga hier echt stuk …

   

  … Samsung kwam twee jaar terug met … opladen van je telefoon via je Trackpad … Komt Apple met een patent om te laden … via Trackpad … Daarnaast met de achterkant van je notebook …

  … Samsung komt met een Tablet (S7 Tablet) met … een dikte van 6.3 mm en wat doet Apple …

  … Die komt (mogelijk) met een Tablet met een dikte van 6.3 mm …

  Sjees, de creativiteit is echt doodgeslagen daar in Cupertino. Jammer.

  iPad heeft een prachtig design, maar ik vind Samsung tablets veels te dun om prettig te gebruiken en dus zal dit ook gaan gelden voor de iPad. Zo vond ik dei Pad Air 1 prettiger in de hand liggen dan de iPad Air 2. Laatstgenoemde was volgens mij ook iets van 6.5 mm dik?

  Van mij hoeft de HARDWARE niet afgeslankt te worden, maar de SOFTWARE. iOS begint te verworden tot een mollige dikkerd. Alsmaar meer features en taken die je niet of nauwelijks uit kunt zetten.

  Het zal wel een generatiedingetje zijn. Ik houdt niet van dag en nacht notificaties, “intelligente ondersteuning” aan de hand van mijn dagelijkse routines, maar vind het prettiger om “on demand” de zaken op het scherm te krijgen.

  Wil ik het weer zien, dan druk ik op het ikoon “het Weer”. Maar goed, zoals gezegd. Een generatie wordt gevormd die daar helemaal geen probleem mee heeft.

  Wat ik echt innovatief zou vinden is als de batterij duur aanmerkelijk omhoog gaat. Want een lange intercontinentale vlucht of lange auto-reis is niet iets wat de iPad met gemak trekt. 10 uurtjes vind ik wat karig. Zeker nu notebooks vaak 15 uur of langer volhouden.

 • Profielfoto
  RW076

  Ik hoop voor een ieder dat hij veel op de huidige Air gaat lijken.
  In jaren niet zo’n lekkere iPad gehad (zelfs met toetsenbord eraan vast).

 • Profielfoto
  Pbelmaps

  Hopelijk is deze beter bestand tegen plooien. Ik heb een ipad pro en deze plooit gelijk niets.