Apple Watch redt ontvoerde vrouw in Texas

Door: Jelle van Es - 6 reacties
Apple Watch SE
(Afbeelding: Apple / Bewerking: OMT)

Voor de meeste gebruikers is de Apple Watch een handige accessoire om te zien hoe laat het is, wie je een bericht stuurt en motiveert je dagelijks te bewegen. Maar volgens News 4 San Antonio zou het device vorige maand er voor hebben gezorgd dat het leven van een vrouw is gered.

Op 16 december van het vorige jaar zou het plaats hebben gevonden. De politie werd toen gebeld door een meisje, die vertelde dat haar moeder was ontvoerd door een man genaamd Adalberto Longoria. En daarbij zou de Apple Watch een belangrijke rol hebben gespeeld.

Apple Watch belangrijk tijdens ontvoering

Volgens het meisje was haar moeder met de man in een verhit gesprek, waarna het tot gegil kwam en de moeder door de man werd meegenomen. Vervolgens zou de vrouw haar dochter gebeld hebben via de Apple Watchmet de melding dat ze was ontvoerd en dat Longoria haar iets aan wilde doen. Tijdens dat gesprek werd er opgehangen, maar daarmee was het signaal nog niet weg. Toen de politie geïnformeerd werd, konden zij via de ‘emergency ping service’ de locatie van de vrouw redelijk precies bepalen. Daaruit bleek dat ze ergens bij een hotel was. Daar aangekomen werd de vrouw gevonden in de achterbak van de wagen van de verdachte.

Apple Watch Series 6 Review
Naast de Series 5 en SE (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Adalberto Longoria zelf werd niet aangehouden. Dat gebeurde pas op 20 januari en nu wordt hij vervolgd voor ontvoering. Met de vrouw gaat het naar omstandigheden goed en ze is blij dat ze heelhuids uit deze ellende is gekomen. Hoewel de Apple Watch uiteindelijk slechts een kleine rol heeft gespeeld in deze ontvoering, toont het wel weer aan dat het een verdomd handige gadget is, waarmee je meer kan dan je in eerste instantie zou denken.

Vaker levensreddend

Het is niet voor het eerst dat de Apple Watch op zo’n manier in het nieuws kwam. Zo schreven we in 2019 over een man die werd gered dankzij de fall detection van de smartwatch. En eind 2020 werd door het omhoog schieten van het hartritme een 25-jarige man gewaarschuwd en ging hij gelijk naar de dokter.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Matador

  De eerste vier nieuwsberichten vandaag zijn weer vlijtig overgepend van 9to5mac…

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Ach ach

 • Profielfoto
  Night

  @Matador: Niet iedereen is de Engelse taal machtig en/of weet de weg naar andere Apple-gerelateerde nieuwssites. Als je verder niets beters weet te melden, verzoek ik je vriendelijk van commentaar te onthouden, tenzij dit een zinvolle reactie is op de inhoud van het artikel en/of op reacties van anderen hierop.

 • Profielfoto
  pruus

  Ik denk niet dat de Apple Watch haar gered heeft. Daar zijn handjes en meer voor nodig. Decieathc is een hulpmiddel geweest. Als zij een telefoon bij zich had gehad, van welk merk dan ook, dan hadden ze haar ook gevonden. Nadeel van dit verhaal is dat een goede boef straks ook het horloge eerst wegknikkert als hij iemand meeneemt. Dus pst. Niemand vertellen.

 • Profielfoto
  Matador

  Night op 25 januari 2021 17:04
  @Matador: Niet iedereen is de Engelse taal machtig en/of weet de weg naar andere Apple-gerelateerde nieuwssites. Als je verder niets beters weet te melden, verzoek ik je vriendelijk van commentaar te onthouden, tenzij dit een zinvolle reactie is op de inhoud van het artikel en/of op reacties van anderen hierop.

  Ooo, did I hit a soft spot? ?

 • Profielfoto
  Betatester

  Sorry @matador, wat zeg je nu?