Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 28 januari 2021

Apple verslaat Samsung qua verkochte smartphones, Huawei-verkoop stort in

Als we kijken naar het aantal verkochte smartphones van het vierde kwartaal van 2020, dan zien we dat Apple de markt weer naar zich toe heeft getrokken. Daarmee weet het net als in het vierde kwartaal van 2019 Samsung achter zich te laten.

In 2019 verscheepte Apple in het vierde kwartaal 72,3 miljoen smartphones. Toen liet het Samsung net achter zich, die 70,4 miljoen exemplaren verscheepte. In 2020 steeg Apple naar 81,9 miljoen verscheepte iPhones, terwijl Samsung juist daalde naar 62,5 miljoen exemplaren.

Apple doet het goed in het vierde kwartaal

De cijfers zijn verzameld door Counter Point. Met het aantal verscheepte iPhones komt Apple in het vierde kwartaal op een marktaandeel van 21 procent. Daar blijft Samsung met 15 procent wel een stukje achter. De derde plek wordt ingenomen door Xiaomi, gevolgd door Oppo en Vivo. Pas op de zesde plek zien we Huawei terug. In het vierde kwartaal van 2019 verkocht het bedrijf nog 56,2 miljoen smartphones. Maar in het recente kwartaal kelderde dat naar beneden naar 33 miljoen exemplaren. Voor een groot gedeelte heeft dat te maken met het feit dat de smartphones niet meer mogen draaien op het Android-systeem, waardoor je als gebruiker niet de ervaring krijgt die je gewend was.

De cijfers van het vierde kwartaal

Kijken we naar het volledige jaar 2020, dan zien we een iets ander beeld. Dan is Samsung de marktleider met 255,7 miljoen verkochte exemplaren. Daarmee doet het bedrijf wel een stuk minder dan het jaar daarvoor. Toen verkocht het namelijk 296,6 miljoen smartphones. Apple doet het met 201,1 miljoen iPhones goed en verkoopt er meer dan de 195,6 miljoen van 2019. Met 187,7 miljoen smartphones staat Huawei hier op de derde plek, maar ook zij doen het minder dan het jaar daarvoor, ook als de daling met 21 procent kleiner dan dat we in het vierde kwartaal zagen.

Apple Samsung
De verkoopcijfers van 2020

iPhone 12 succesvol

Met deze cijfers kun je dus zeggen dat de iPhone 12 succesvol was voor Apple. Zeker door het aanbieden van verschillende modellen is er voor verschillende consumenten iets wat interessant is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple verslaat Samsung qua verkochte smartphones, Huawei-verkoop stort in
Sluiten