Apple TV+ kondigt tweede seizoen aan voor Tehran

Door: Jeroen Kraak - 2 reacties
Tehran Apple TV Plus
(Afbeelding: Apple)

Apple TV+ heeft een tweede seizoen van de spionage-thriller Tehran aangekondigd. De Israëlische serie gaat dus verder op de streamingdienst.

Tehran is nu vier maanden te zien op Apple TV+. Het is een vreemde eend in de bijt, aangezien deze serie afkomstig is uit Israël en niet zoals de rest op Apple TV+, uit de Verenigde Staten. De serie is dan ook niet exclusief voor de streamingdienst gemaakt, aangezien deze productie eerst op de Israëlische televisie kwam. Het is een coproductie tussen de Israëlische tv-zender Kan 11 en Apple TV+.

Een nieuw seizoen voor Tehran

Tehran lijkt een goede indruk te hebben achtergelaten op Apple TV+, aangezien het bedrijf nu graag nog een seizoen van de serie wil hebben. Hoewel seizoen 2 ook weer op Kan 11 te zien is, telt het wel als de eerste internationale Apple Original.

Tehran gaat over Tamar Rabinyan, een geheim agente van de Israëlische geheime dienst Mossad. Zij gaat voor haar eerste missie undercover als hacker voor een gevaarlijke missie in de Iraanse hoofdstad Tehran. De stad waar ze oorspronkelijk vandaan komt.

De serie is bedacht door Moshe Zonder en Omri Shenhar. De eerstgenoemde ken je misschien ook wel als de maker van de succesvolle Israëlische serie Fauda op Netflix. De twee zijn natuurlijk ook weer verantwoordelijk voor het tweede seizoen van de serie. In het dat seizoen spelen ook weer Niv Sultan, Shaun Toub, Navid Neahban en Shervin Alenabi.

Meer internationale originals op Apple TV+

Het complete eerste seizoen van Tehran is nu te zien op Apple TV+. Het is de start van meerdere internationale originals die op de streamingdienst te zien zullen zijn. Zo is sinds kort ook Losing Alice te zien op Apple TV+. Ook deze serie is afkomstig uit Israël. De vierde aflevering verschijnt deze vrijdag op de streamingdienst.

Daarnaast staat er binnenkort een echt grote internationale series en films aan te komen. De miniserie Masters of the Air wordt geproduceerd door de productiemaatschappijen van Steven Spielberg en Tom Hanks. Ook de spionagethriller Slow Horses met Oscar-winnaar Gary Oldman komt eraan.

Ben je ondanks die series Apple TV+ helemaal zat? Dan hebben wij een artikel geschreven over hoe jij makkelijk kunt opzeggen.

Reacties

2 reacties