Mark Hofman
Mark Hofman OMT Guides 25 januari 2021

Apple TV+ helemaal zat? Zo zeg jij je abonnement op de dienst op!

Apple probeert met Apple TV+ mee te liften op het succes van streamingdiensten als Netflix en Amazon Prime Video. Of het bedrijf daar ook echt in slaagt houden we even in het midden, maar er zijn een aantal gebruikers die de streamingdienst liever willen laten gaan dan behouden. Alleen hoe zeg je dat abonnement precies op en tot wanneer heb je dan nog toegang tot het platform?

In dit artikel leggen we je uit hoe je Apple TV+ op verschillende manieren op kunt zeggen, hoe je optimaal gebruik kunt blijven maken van de proefperiode en hoelang je nog toegang hebt als je direct opzegt.

Apple TV+ opzeggen? Zo doe je dat!

Apple TV+ is nog tot en met juni 2021 gratis te gebruiken. Desondanks zijn er gebruikers die genoeg gezien hebben en de dienst liever opzeggen. Geen enkel probleem natuurlijk, maar het zou zomaar kunnen zijn dat je niet helemaal weet hoe je dat kunt doen. Daarom leggen we het je in dit artikel uit.

Het is mogelijk om een abonnement bij Apple op verschillende apparaten op te zeggen. Het werkt als volgt:

Op je iPhone, iPad of iPod

 • Ga naar Instellingen
 • Klik op je naam
 • Ga naar Abonnementen 
 • Selecteer Apple TV+
 • Druk onderaan op Annuleer proefperiode of Annuleer abonnement

Op je iMac

 • Ga naar de Apple Store
 • Klik op je naam in de linker onderhoek (of log in als je naam hier niet te zien is)
 • Druk op Bekijk informatie
 • Kies onder het kopje Beheer voor de optie Beheer achter Abonnementen
 • Selecteer Apple TV+ en klik op Wijzig
 • Selecteer de optie Annuleer proefperiode of Annuleer abonnement

Op je Apple Watch

 • Open de App Store
 • Scrol naar beneden tot je Account ziet en selecteer de optie
 • Klik op Abonnementen
 • Kies Apple TV+
 • Selecteer de optie Annuleer proefperiode of Annuleer abonnement

Op je Apple TV

 • Ga naar de Instellingen
 • Selecteer de optie Gebruikers en Accounts
 • Kies voor Abonnementen
 • Selecteer Apple TV+
 • Selecteer de optie Annuleer proefperiode of Annuleer abonnement

Hou er rekening mee dat je op Apple TV alleen abonnementen kunt wijzigingen waarvan de app ook geïnstalleerd is. Heb je een derde generatie Apple TV (of ouder), dan is het alleen mogelijk om het abonnement op te zeggen via een iOS-apparaat.

Apple TV+ The Morning Show 16x9
Eén van de bekendere series van Apple TV+

Optimaal gebruikmaken van Apple TV+

Zoals gezegd is Apple TV+ gratis tot en met juni 2021. Het is natuurlijk mogelijk om de streamingdienst nu al op te zeggen, maar de komende maanden is het platform nog gratis te gebruiken. Daarom raden we je aan om in de instellingen te kijken tot wanneer het abonnement loopt en een reminder in je herinneringen te zetten. Deze plan je een dag voordat het abonnement omgaat in een betaalde variant. Je zegt vervolgens op, zit niet aan kosten verbonden en kunt alsnog een paar maanden genieten.

Het lijkt een zeer omslachtige manier om je abonnement op te zeggen, maar helaas is dit wel de enige manier. Mits je het niet erg vind dat je direct toegang tot het platform verliest.

Meer Apple TV+

Zit je nog steeds te twijfelen of je dienst wilt behouden of niet, dan heb je natuurlijk nog alle tijd! Kijk in de tussentijd dan ook zeker even naar de andere content die we over Apple TV+ geschreven hebben.

Alle artikelen zijn via deze link te vinden!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple TV+ helemaal zat? Zo zeg jij je abonnement op de dienst op!
Sluiten