Bevestigd: Apple verlengt gratis proefperiode Apple TV+ voor een tweede keer

Door: Mark Hofman - 13 reacties
Apple TV Plus Apple TV+
(Afbeelding: Apple)

Apple heeft de gratis proefperiode voor Apple TV+ voor de tweede keer verlengd. Dat is het nieuws dat afgelopen weekend naar boven kwam via 9to5Mac en is overgenomen door verschillende media.

Vandaag bevestigt Apple tegenover OneMoreThing dat dit inderdaad het geval is en dat ook Nederlandse gebruikers de dienst langer kunnen gebruiken.

Apple verlengt Apple TV+ proefperiode

Consumenten die gebruik maken van de proefperiode voor Apple TV+ kunnen de dienst tot en met juni 2021 gratis gebruiken. Dat is het bericht dat afgelopen weekend naar buiten kwam en inmiddels ook officieel bevestigd is tegenover deze website. Dit is de tweede keer dat het bedrijf uit Cupertino de proefperiode verlengt. Het oorspronkelijke plan was om consumenten in 2019 te voorzien van een jaar langs gratis toegang tot Apple TV+. Deze proefperiode zou tot 1 november 2020 duren, maar werd plosteling verlengd tot februari 2021. Alleen nu wordt dus bekend dat ook deze deadline niet meer gehanteerd zal worden.

Volgens 9to5Mac heeft de verlening wederom te maken met het aanbod van de streamingdienst. Deze is bij lange na nog niet waar Apple het hebben wil en daarom zou het bedrijf het niet eerlijk vinden om vijf euro per maand te vragen aan de consument. Uiteraard moest het aanbod al veel breder zijn, maar heeft COVID-19 ervoor weten te zorgen dat veel producties gepauzeerd werden. Zo zijn er veel series die voorzien zijn van slechts één seizoen, waar Apple TV+ zijn klanten minstens twee seizoenen van series zou willen bieden.

Ted Lasso Apple TV Plus
Ted Lasso zie je op Apple TV Plus. (Afbeelding: Apple)

Mocht jij al een betalende klant zijn van Apple TV+, dan krijg je van februari tot en met juni 2021 maandelijks vijf euro Apple Store-tegoed cadeau.

Aanbod valt tegen

Officieel hebben we geen bevestiging wat de reden van de verlenging is, maar de gok van 9to5Mac is alles behalve verkeerd. Sinds de lancering in 2019 zijn er negatieve geluiden te horen over het aanbod van Apple TV+. De streamingdienst heeft simpelweg weinig te bieden en ook in januari 2021 is die situatie niet veranderd. Er zijn slechts een handjevol films en series beschikbaar op de streamingdienst en deze weten op dit moment nog geen groot publiek aan te spreken. Geluiden die we regelmatig ook op deze website tegenkomen.

Denken jullie dat de extra proefperiode verandering brengt voor Apple TV+ of loopt de streamingdienst in juni wederom tegen hetzelfde probleem aan? Laat het ons weten in de reacties!

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  BoBox80

  Netflix, Prime, Videoland, Apple TV+, enz.

  Daarnaast ook nog even je internet/TV aanbieder.

  Door deze aantallen aan aanbieders gaan er vele gedag zeggen tegen sommige en daar zit, bij vele, Apple TV+ ook bij.

  Laatst overgestapt van Netflix naar Prime. Scheelde niet alleen 11 euro per maand maar ook nog eens een heel ander scala aan series en films van een andere beleving dan de Netflix beleving waar ik genoeg van had.

  Gratis de Apple TV+ er nog naast dus genoeg te kijken.

 • Profielfoto
  Erikwf

  Wat is er aan de hand met de “Morning Show”? Waar blijft het vervolg?

 • Profielfoto
  boo-lee

  “Het bedrijf uit Cupertino” gebruiken jullie werkelijk in elk artikel. Gaat enorm vervelen. Zeg gewoon Apple of “het bedrijf”. Sorry, dat moest er even uit.:)

 • Profielfoto
  Kevin

  BoBox80 op 18 januari 2021 11:08
  Netflix, Prime, Videoland, Apple TV+, enz.

  Daarnaast ook nog even je internet/TV aanbieder.

  Door deze aantallen aan aanbieders gaan er vele gedag zeggen tegen sommige en daar zit, bij vele, Apple TV+ ook bij.

  Laatst overgestapt van Netflix naar Prime. Scheelde niet alleen 11 euro per maand maar ook nog eens een heel ander scala aan series en films van een andere beleving dan de Netflix beleving waar ik genoeg van had.

  Gratis de Apple TV+ er nog naast dus genoeg te kijken.

  Ik ben terug overgestapt naar Torrents.

 • Profielfoto
  Roko

  Het aanbod is best okay, maar veel te karig en veel te Amerikaans georiënteerd. Straks b.v. Opray die in een eigen biopic/serie uitgebreid gaat vertellen hoe zij de wereld (lees: Amerika) hoogstpersoonlijk woke gemaakt heeft. Lekker objectief

 • Profielfoto
  Roko

  Roko op 18 januari 2021 18:32
  Het aanbod is best okay, maar veel te karig en veel te Amerikaans georiënteerd. Straks b.v. Opray die in een eigen biopic/serie uitgebreid gaat vertellen hoe zij de wereld (lees: Amerika) hoogstpersoonlijk woke gemaakt heeft. Lekker objectief

  Ja Oprah, die

 • Profielfoto
  TheBigZ

  Denken jullie dat de extra proefperiode verandering brengt voor Apple TV+ of loopt de streamingdienst in juni wederom tegen hetzelfde probleem aan?

  Nee, gaat niet helpen.

  Ik heb mijn (gratis) abonnement inmiddels opgezegd. Keek toch nooit.

 • Profielfoto
  Triumph

  Bij mij staat nog steeds dat ik moet betalen op 1–2-2021

 • Profielfoto
  Gio

  Netflix, Disney+ en HBO hiero dekt de lading. Apple+ (gratis) ook nog maar aanbod valt vies tegen.

  Amazon content kan ik via IPTV kijken.

 • Profielfoto
  VxP

  Keurig gebaar van . Kan me bovendien voorstellen dan het aanbod in deze tijd niet zo snel kan groeien.

 • Profielfoto
  Spongebob

  jammer dat je appletv+ niet dmv chromecast kan streamen, met airplay naar onze oude appletv3 gaat behoorlijk stroef.

 • Profielfoto
  Spongebob

  intussen na een jaar wel eens beginnen kijken naar the morning show en defending jacob. tegen alle verwachting vielen deze series echt enorm mee. goed verhaal en mooi in beeld gebracht. ga zeker verder kijken ?

 • Profielfoto
  Melle

  Morning show is goed. En wordt beter per aflevering. Het enige wat in uitgekeken heb op Apple TV.

  Een tip: begin niet aan see. Vreselijk slecht verhaal en inhoud. Niet te geloven slecht, maar natuurlijk zeer goed gemaakt qua beeldkwaliteit en geluid, en de onvermijdelijke cliffhangers per aflevering maken het moeilijk om te ‘ stoppen’ maar verhaal en geloofwaardigheid is zo triest en wordt alleen mat slechter. Bespaar je ervan!