Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 4 januari 2021

‘Apple TV+-docu van prins Harry en Oprah Winfrey uitgesteld’

Prins Harry en Oprah Winfrey gaan samen een documentaire maken over de mentale gezondheid. De titel is wel uitgesteld.

Oprah Winfrey werkt al een langere tijd voor Apple TV+. Dat prins Harry dat nu ook doet is opmerkelijk aangezien hij samen met Meghan Markle een deal heeft getekend bij Netflix. Desondanks komt hij samen met de meest succesvolle talkshowhost ooit met een nieuwe documentaire.

Prins Harry en Oprah Winfrey werken samen

De bedoeling van de twee was dat de documentaire in de lente van 2021 op Apple TV+ zou verschijnen, maar dat gaat niet lukken. Door de restricties rondom COVID-19 zullen we nog even moeten wachten op het eindresultaat aangezien de productie daardoor is vertraagd. Volgens insiders bij de Engelse tabloid The Sun gaat het minstens tot de herfst duren voordat de nieuwe docu van Oprah en Harry te zien is.

Apple TV+ wilde het uitstel graag binnenshuis houden aangezien vertraging zelden goede publiciteit oplevert volgens The Sun. Het is echter beter om te wachten dan een incompleet product te leveren. Daar kunnen ze bij CDPR met Cyberpunk 2077 natuurlijk over meepraten.

De documentaire op Apple TV+

Natuurlijk is mentale gezondheid een groot begrip. Harry en Oprah willen met de documentaire het taboe doorbreken door erover te praten. De focus moet liggen om het te voorkomen en op een positieve uitkomst.

Prins Harry heeft zelf te maken gehad met psychische problemen en praatte daar al eerder over met Oprah Winfrey in een podcast. “Toen ik twee jaar geleden met je praatte in de podcast, merkte ik wat de respons was. Het zorgde voor een enorme impact voor mensen die stilletjes hetzelfde ervaren,” zei hij tegen Oprah. “Als de kijkers de ervaring van anderen kunnen zien en misschien wel voelen, kan het levens redden, wanneer we ons focussen op de preventie en positieve uitkomsten,” vertelt de talkshowhost.

De eerste keer dat we over de documentaire hoorde was in september van het afgelopen jaar. Toen werd nog gezegd dat we de serie in het begin van 2021 kunnen verwachten. Apple heeft zelf nog niets over de release gezegd, dus het is nog afwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple TV+-docu van prins Harry en Oprah Winfrey uitgesteld’
Sluiten