Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 6 januari 2021

Apple patenteert MacBook Pro die iPhone en Apple Watch draadloos kan laden

Dat Apple de M1 MacBook Pro, dankzij Apple Silicon, volledig naar eigen hand kan zetten wisten we tot op zekere hoogte. Alleen hoe het bedrijf dat precies kon doen, en wat dat zou betekenen voor de laptop, nog niet. Maar daar komt verandering in.

Apple patenteert namelijk een nieuwe M1 MacBook Pro die, onder andere dankzij dezelfde technologie die wordt gebruikt voor MagSafe, producten draadloos kan opladen. In het patent wordt gesproken van reversed wireless charging, een technologie die we al eerder hebben gezien in de markt.

Apple patenteert bijzondere MacBook Pro

De Amerikaanse Patent and Trademark Office heeft twee patenten toegekend aan Apple. Zoals gezegd gaat het om een MacBook Pro die gebruik maakt van een soortgelijke technologie als MagSafe. Hierdoor wordt het mogelijk om, met reversed wireless charging, je iPhone en Apple Watch op te laden met je Macbook Pro. Dankzij de toepassing van magneten is het mogelijk om deze producten volledig draadloos op te laden. Dat kan niet alleen links en rechts naast de trackpad aan de binnenkant van de laptop, maar ook aan de buitenkant. Wanneer je de Macbook Pro dichtklapt is het dus mogelijk om de producten op de bovenkant van de laptop te leggen om ze op te laden.

Zoals gezegd wordt dit mogelijk gemaakt door magneten die in de laptop verwerkt zitten. Aan de binnenkant van de MacBook Pro zijn drie magneten aan de onderkant bevestigd. Zo zitten ze niet alleen links en rechts van de trackpad, maar ook in de trackpad zelf. Logischerwijs zitten ook aan de bovenkant van de MacBook Pro een aantal magneten verwerkt. In het patent wordt duidelijk dat het om maar liefst negen magneten gaat.

Door de toevoeging van de negen magneten is het mogelijk om verschillende Apple-producten op deze manier op te laden. Zo kan je niet alleen een iPhone of Apple Watch, maar ook een iPad of een setje AirPods op de manier opladen. Of gewoon allemaal tegelijk natuurlijk.

MacBook Pro apple patent
Het patent

Niet de eerste keer

Het is zeker niet de eerste keer dat we dit patent te zien krijgen. In maart 2016 waren de afbeeldingen, dankzij een patentaanvraag, al te zien. Al ging het destijds wel veel meer om een product voor de toekomst. Daarnaast richtte Apple zich ook meer op hoe de iPhone, iPad en Apple Watch op deze manier op zouden kunnen laden. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en is het mogelijk om je iPhone en Apple Watch op te laden met magneten. Voor de iPad moet Apple nog met een methode komen, maar dankzij de introductie van MagSafe zal dit ook niet lang meer duren. Net als de komst van deze nieuwe MacBook Pro trouwens.

Het grote verschil met 2016 is het feit dat Apple op dit moment niet alleen MagSafe, maar ook Apple Silicon in handen heeft. Dat zorgt ervoor dat het bovenstaande patent zomaar eens realiteit zou kunnen worden. Dankzij die twee ontwikkelingen heeft Apple namelijk veel meer mogelijkheden dan in 2016 en hoeft het bedrijf ook minder hard opzoek naar een aantal vraagstukken.

Zouden jullie het handig vinden om een MacBook Pro in huis te hebben waarmee je ook je iPhone, iPad en Apple Watch draadloos zou kunnen opladen? Laat het ons weten in de reacties!

Reageer op artikel:
Apple patenteert MacBook Pro die iPhone en Apple Watch draadloos kan laden
Sluiten