Apple Music breidt verder uit: ‘Apple werkt aan app voor Microsoft Store’

Door: Wesley Akkerman - 2 reacties
Apple Music iOS 14 muziek-app icon 16x9
(Afbeelding: Apple, bewerking: OMT)

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, dan is Apple voornemens de app Apple Music naar de Microsoft Store te brengen. Dat is de digitale winkel van Microsoft, beschikbaar voor Windows en Xbox. Dat is overigens niet de enige app die de overstapt zou maken; ook Podcasts komt aan de beurt.

In 2019 heeft Apple mensen aangenomen die moeten meewerken aan de volgende generatie media-applicaties die zijn bedoeld voor Windows. Daar is onder meer de Apple TV-app voor Xbox uit komen rollen. En nu lijkt het erop dat hetzelfde team werkt aan het overbrengen van twee andere applicaties, namelijk Apple Music en Podcasts. Dat schrijft 9to5Mac. Bronnen melden dat Apple nu beide apps intern test op platformen van Microsoft, binnen een gesloten bèta. Helaas is op dit moment nog niet te zeggen of de apps alleen naar Xbox of ook naar Windows komen — daarover is simpelweg niets naar buitengekomen.

Apple Music naar de Microsoft Store

Het zou in elk geval geen verkeerd idee zijn wanneer Apple zowel Apple Music als Podcasts naar Windows zou brengen en zou uitbrengen via de Microsoft Store. iTunes voor Windows wordt sinds 2019 niet meer ondersteund en is dus al een tijd niet meer van nieuwe functionaliteiten voorzien, ondanks het feit dat dat programma nog steeds gedownload kan worden. Daarnaast is het zo dat de Microsoft Store een veilige distributiemanier is en Apple zijn uitgebrachte apps gemakkelijk kan onderhouden.

Apple Music
Music (Afbeelding: Apple)

Nog niet bevestigd

Nu is het zo dat Windows-gebruikers apps als Apple Music via de officiële website kunnen gebruiken. Maar in vergelijking met de app is dat geen ideale situatie. Daarom is het goed om te zien dat Apple bereid is zijn apps op andere platformen uit te brengen. De mensen die meewerken aan dergelijke projecten moeten wel verstand hebben van het Universal Windows Platform (UWP). Dat betekent dat een app heel gemakkelijk geport kan worden naar andere Microsoft-platformen. Draait een app op Windows, dan kan die ook op Xbox draaien — en vice versa. Het wachten is nu op bevestiging vanuit Apple.

9to5Mac

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    Roko

    Vreemde situatie. Apple blokkeert externe (game)stores binnen hun enclave maar willen blijkbaar wel hun eigen store extern exploiteren. Of ga ik te kort door de bocht?

  • Profielfoto
    Night

    Iets te kort: niet hun eigen store, maar hun apps. Niet zo vreemd, want Microsoft heeft ook eigen apps in Apple’s App Stores staan.