Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Hardware 7 januari 2021
Leestijd: 2 minuten

Apple komt met limited edition AirPods Pro voor Chinees Nieuwjaar

Apple viert het aankomende Chinees Nieuwjaar met speciale AirPods Pro. Het is het jaar van de os en dat zien we ook op de case.

Op 12 februari is het zover: de eerste dag van het Chinees Nieuwjaar. Voor Apple is het een reden voor een limited edition voor de Air Pods Pro. Op het doosje zien we een speciale os emoji. Ook heeft Apple voor de gelegenheid haar logo iets aangepast. Daarin zien we een appel met het gezicht van os. Deze is te zien op een aantal regionale versies van de website.

Het jaar van de os

Op de case van de speciale AirPods Pro zien we het hoofd van een os, met daarboven een kleiner hoofd van een os. Ook op de doos zien we hetzelfde logo terug alleen is het daarop rood.

De speciale AirPods Pro zijn te koop in een aantal landen in Azië als China, Taiwan Singapore en Maleisië. Daar kosten ze dezelfde prijs als de reguliere AirPods Pro. Dat betekent dat ze te koop zijn voor 1.999 yuan, omgerekend ongeveer 250 euro. Die kun je natuurlijk al laten graveren met een tekst of een emoji.

Toch betekent het niet dat klanten een onbeperkt aantal exemplaren kunt kopen. De consumenten mogen maar twee exemplaren per persoon bestellen. De bijzondere AirPods Pro zijn zowel te koop in Apple Stores als de lokale websites in de regio’s.

Geruchten over AirPods 2

De reguliere AirPods Pro zijn inmiddels zo’n anderhalf jaar op de markt. Er gaan dan ook geruchten over de AirPods Pro 2. Het bijzondere is dat deze in twee verschillende maten beschikbaar worden.

Dit model zou op een W2-chip draaien wat opmerkelijk te noemen is, aangezien de koptelefoons van Apple gebruikmaken van de H1-chip. Een uitzondering daarop is de eerste versie van de AirPods. Deze draaien op de W1-chip. De W2 zien we op dit moment terug in de Apple Watch Series 3. De vaag is natuurlijk of Apple echt zulke veranderingen gaat doorvoeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.