Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 27 januari 2021

iOS 14.4: Apple gaat iPhone-gebruikers waarschuwen voor onofficiële camerareparaties

Met de release van iOS 14.4 heeft Apple ook een functie geïntroduceerd die mogelijk een waarschuwing afgeeft over de camera in de iPhone 12. Dat gebeurt wanneer niet geverifieerd kan worden dat het om een nieuwe, authentieke Apple-camera gaat. Daar hoort natuurlijk ook een nieuwe ondersteuningspagina bij.

Op die pagina is onder meer te lezen waarom het belangrijk is dat je iPhone 12-model beschikt over een echte Apple-camera. Ook wanneer je je iPhone niet laat repareren bij een officieel punt, dan nog is het belangrijk dat je echte Apple-onderdelen gebruikt, aldus Apple. Daarnaast wordt er gewaarschuwd voor gebruik van onofficiële camera-onderdelen.

Wanneer je namelijk geen officiële Apple-onderdelen gebruikt, dan kunnen er problemen opduiken. Zo kan de camera minder goed werken of beelden afleveren die niet voldoen aan de hoge standaard die Apple hanteert. Ook wordt er gelet op de veiligheid van gebruikers; onderdelen die niet authentiek zijn kunnen intern voor allerlei problemen zorgen, waardoor de accu bijvoorbeeld schade kan oplopen.

Apple waarschuwt voor neppe camera-onderdelen

Het bedrijf heeft een lijst opgesteld met dingen die verkeerd kunnen gaan.

  • De camera kan zich niet goed focussen of scherpe beelden maken.
  • Wanneer je de portretmodus gebruikt, dan kan de persoon onscherp in beeld gebracht worden.
  • Apps van derde partijen kunnen ervoor zorgen dat de camera ineens stopt met werken.
  • Previews in real-time kunnen soms een leeg beeld tonen of blijven hangen.
iPhone 12 mini
Het dual-camerasysteem

De melding die je kunt verwachten wanneer je onofficiële onderdelen voor de camerareparatie gebruikt, kan verschijnen op de iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max en de iPhone 12 mini. De melding is ook voor vier dagen zichtbaar op het vergrendelde scherm en blijft binnen de instellingen twee weken in beeld staan, nadat de camera voorzien is van onderdelen die niet van Apple afkomstig zijn.

Ga naar een geautoriseerde reparateur

De boodschap zorgt er niet voor dat de iPhone of de camera onbruikbaar worden. Je kunt het toestel dan nog gewoon gebruiken zoals eerst, maar je hebt dus kans dat het ergens mis kan gaan, aldus het bedrijf uit Cupertino. De iPhone-maker raadt aan dat je altijd je toestel moet laten maken in de Apple Store of bij een Apple Authorized Service Provider. En anders bij een reparatiedienst die dus officiële onderdelen gebruikt.

Reageer op artikel:
iOS 14.4: Apple gaat iPhone-gebruikers waarschuwen voor onofficiële camerareparaties
Sluiten