Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 13 januari 2021

Apple kondigt groot initiatief aan voor meer gelijkheid

Apple CEO Tim Cook heeft vandaag, in een interview met CBS This Morning, een grote aankondiging gedaan. Het bedrijf komt met een nieuw initiatief.

De Racial Equity and Justice Initiative is een grootschalig project dat gericht is op meer gelijkheid in de wereld. Zo bouwt Apple o.a. een nieuw educatief gebouw in Detroit.

Apple introduceert nieuwe initiatief voor gelijkheid

Apple pompt 100 miljoen dollar in het initiatief dat bedoeld is om mensen van verschillende afkomsten dezelfde kansen te geven. Waar je misschien zou verwachten dat dit anno 2021 al het geval is geeft de praktijk een ander beeld. Een groot bedrijf als Apple kan hier, zoals CEO Tim Cook duidelijk maakt, zeker verandering in brengen. Dat doet het bedrijf dan ook met de Racial Equity and Justice Initiative.

Apple bouwt onder andere een learning hub voor Historically Black Colleges and Universities (HBCU’s) genaamd de Propel Center. Daarnaast komt het bedrijf ook met een Apple Developer Academy in Detroit die mensen de kans moet geven om educatie te krijgen op gebied van codering en technologie. Het bedrijf uit Cupertino komt daarbij ook met extra financiering voor entrepreneurs met een donkere huidskleur.

In een persbericht laat Apple CEO Tim Cook weten:

“We zijn allemaal verantwoordelijk voor de bouw van een wereld waarin iedereen gelijk is. Deze nieuwe projecten laten zien wat voor een rol Apple hierin kan, en zal, gaan spelen”

Apple werkt voor dit initiatief samen met verschillende Amerikaanse partners uit de industrie. Van studenten tot leraren en van ontwikkelaars tot entrepeneurs: ze doen allemaal mee.

Benieuwd naar het hele verhaal? Lees het gehele persbericht dan via deze link!

Tim Cook reageert

Gisteravond werd bekend dat Apple vandaag iets te melden zou hebben. In een kort interview met CBS This Morning liet Tim Cook al weten dat het bedrijf met iets groots aan zou komen. Achteraf bleek dit een voorbereiding te zijn op het hele gesprek met CBS wat vandaag werd uitgezonden.

In het interview reageerde Tim Cook ook op de bestorming van de US Capitol van vorige week. Benieuwd wat hij daar over te zeggen had? Lees dan zeker dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple kondigt groot initiatief aan voor meer gelijkheid
Sluiten