Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 8 januari 2021

Apple in gesprek met Hyundai voor het ontwikkelen van de Apple Car

Apple lijkt op zoek naar een partner voor het ontwikkelen van haar eigen auto. Het bedrijf is nu in gesprek met het Koreaanse Hyundai.

Sinds december gaan er weer verschillende geruchten over de Apple Car. De iPhone-fabrikant zou in 2024 een eigen auto op de markt willen brengen. Apple lijkt serieus werk te maken van het produceren van een eigen auto.

Apple bekijkt de mogelijkheden

Eerder was Apple al in gesprek met het Canadese Magna International om de auto te produceren, maar dat nieuws ebde langzaam weg. Nu is er een nieuwe partner in beeld. Het Koreaanse Hyundai laat weten met Apple in gesprek te zijn voor het ontwikkelen van een eigen auto. “De gesprekken bevinden zich nog in een vroeg stadium, er is nog niets besloten,” laat een woordvoerder van het bedrijf weten.

Het nieuws dook op nadat de Koreaanse website Korea Economic Daily lucht kreeg van de gesprekken tussen de twee. Apple zoekt naar een partner omdat de techniek een enorme som geld kost. Hyundai en Apple zouden dan ook willen samenwerken op het gebied van auto’s en een nieuw soort accu die baanbrekend moet zijn.

Wanneer komt de Apple Car?

Toch lijkt het jaar 2024 niet reëel als we het Amerikaanse Bloomberg moeten geloven. Het project bevindt zich nog steeds in een erg vroege fase. Het kost op z’n minst nog vijf jaar voordat er een auto van Apple op de weg zal verschijnen. Er zit dan ook nog een relatief klein team op het project om een auto te ontwikkelen.

In een gesprek met het Amerikaanse medium zeggen dat het 5 tot 7 jaar gaat duren voordat de auto komt, de tijdlijn kan echter veranderen laten ze weten. Het merendeel van het team werkt thuis, waardoor het ontwikkelingsproject langzamer verloopt dan verwacht.

Een interessant speelveld

De markt voor elektrische auto’s is zeer interessant te noemen. Verschillende merken proberen marktaandeel te veroveren, alleen lijkt niemand nog Tesla van de troon te kunnen stoten. Het merk heeft op dit moment de beste accu’s terwijl andere merken het moeten doen met een flink mindere actieradius. Met een goede accu en een zelfrijdend systeem kan Apple dus een rol van betekenis gaan spelen.

Toch lijkt er ook nog een groot verschil te zijn tussen Apple en de rest. Terwijl andere fabrikanten hun auto’s zelf ontwikkelen, wil Apple dit waarschijnlijk door een andere partij laten doen. Dat doet het bijvoorbeeld ook al met hun eigen elektronicaproducten.

Reageer op artikel:
Apple in gesprek met Hyundai voor het ontwikkelen van de Apple Car
Sluiten