Apple hint met aantrekken namen naar eigen cloud-infrastructuur

Door: Jeroen Kraak - 10 reacties
Apple gaming 16x9 Apple Connect
(Afbeelding: Apple, montage: OMT)

Apple heeft de aandacht getrokken door verschillende mensen binnen te halen uit de cloud computing. Wat is het van plan?

De afgelopen maanden was een bijzondere trend te zien. Apple heeft een aantal bekende namen op het gebied van cloud computing naar het bedrijf gehaald om aan verschillende projecten te werken. Ze lijken vooral gericht te zijn op Kubernetes en containers, meldt Protocol.

Apple investeert flink

De grote vraag is wat Apple er precies mee wil. Hoewel het bedrijf er nog geen uitspraken over heeft gedaan lijkt het alsof ze een technologische infrastructuur voor de cloud aan het bouwen is die vergelijkbaar is met andere reuzen als Amazon, Microsoft en Google. Je kunt je natuurlijk afvragen waarom het niet eerder meeging met de andere digitale reuzen uit de Verenigde Staten.

De namen die Apple haalt zijn zeker niet de minste. Zo is Michael Crosby een van een aantal ex-Docker engineers die zijn binnengehaald. Van AWS kwamen Arun Gupta en Maksym Pavlenko over. Gupta leidt de open-source bij Apple terwijl Pavlenko eerder bij AWS de container-services leidde. Dan is ook nog Francesc Campoy aangetrokken die voorheen bij Google werkte. Hij gaat aan de slag met Kubernetes.

Een logisch gevolg

Het zou geen onlogische stap zijn om in te zetten op de infrastructuur van de cloud. Het heeft met iCloud en overige services natuurlijk een groot deel in handen, maar is voor de infrastructuur afhankelijk van andere techbedrijven als Google, Amazon en Microsoft.

Ook lijkt het bedrijf nu nog meer in te zetten op de Cloud. Met Apple One en andere nieuwe abonnementsdiensten daarin als Apple TV+ en Apple Fitness+ lijkt het meer dan ooit zich te richten op de diensten via het internet.

Apple lijkt dan ook al langer met dit plan bezig te zijn. In 2018 maakte het bedrijf bekend dat het voornemens is om 10 miljard te investeren in datacenters in vijf jaar. Het wilde ook aan de slag met nieuwe software voor de cloud. Met de nu aangetrokken namen kan het de volgende stap gaan zetten.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  |/|/- |°_=O

  Ik hoop dat ze het eens mogelijk gaan maken om ‘slimme postbussen’ te koppelen met iCloud.

 • Profielfoto
  Night

  Een beetje uitleg over de gebruikte terminologie zou geen overbodige luxe zijn.

 • Profielfoto
  Matador

  Kubernetes… Wat zou dat nou weer zijn?

 • Profielfoto
  Matador

  |/|/- |°_=O op 21 januari 2021 12:46
  Ik hoop dat ze het eens mogelijk gaan maken om ‘slimme postbussen’ te koppelen met iCloud.

  Yep. En andere zaken. Bijvoorbeeld: wanneer ik onder macOS iets toevoeg aan het woordenboek, dan wil ik dat ook op al m’n andere apparaten.

 • Profielfoto
  Sjakelien

  Auw, die headline! Is dit Google translate?

 • Profielfoto
  pruus

  Eerst bracht Apple het als eigen service. Toen bleek echter dat het ingekocht werd. Mij maakt het niet zo veel uit. Als het maar goed en snel werkt. Dat is helaas niet altijd het geval. Heb iCloud al lang. En vind het prima zo. Verwacht er eigenlijk ook niet veel meer van. Er zijn heel veel alternatieven, dat dan weer wel. Ik wil een betaalbare, goede, snelle, goed integreerbare opslag. Waarbij slimmigheid en, zoals laatst gebruikte documenten en meer in zitten. Nu maar afwachten.

 • Profielfoto
  Bman

  Verticale integratie, dat is wat dit is. We zagen het eerder met CPU’s, nu gebeurt het met cloud computing. Ik verwacht geen nieuwe producten als gevolg hiervan. Hooguit verbeteringen in performance en efficiency.

 • Profielfoto
  Spongebob

  backup van je mac in de cloud?

 • Profielfoto
  computer space

  Matador op 21 januari 2021 13:31
  Kubernetes… Wat zou dat nou weer zijn?

  Digitale Cubicles. Ik hoop met bijpassende sfeer als in de film Office Space. Jeff Bezos als Lumbergh

 • Profielfoto
  Tjaja

  Sjakelien op 21 januari 2021 13:39
  Auw, die headline! Is dit Google translate?

  Klopt, OMT staat inmiddels voor One More Translation ?