Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 6 januari 2021
Leestijd: 2 minuten

Apple gaat bonussen bestuurders koppelen aan voortgang milieu-activiteiten

Apple is al een aantal jaar bezig om zijn beste beentje voor te zetten wat betreft het milieu. En nu wordt er een nieuw stap genomen in die visie. Vanaf dit jaar wordt een deel van de bonussen voor de bestuurders van het bedrijf gekoppeld aan welke prestaties er op het gebied van het beschermen van het milieu worden voltooid.

Dat betekent dus dat wanneer de bestuurders van Apple aanspraak willen maken op bepaalde geldbonussen, ze er voor moeten zorgen dat het bedrijf daadwerkelijk stappen in de goede richting zet. Het is dus niet genoeg om uit te spreken dat het bedrijf wil veranderen.

Apple legt meer focus op milieudoelen

Naast dat de bestuurders van Apple worden afgerekend op de manier hoe het bedrijf om gaat met de natuur, zijn er ook nog een paar andere punten die belangrijk zijn. Zo wordt er ook gesproken over sociale doelen en hoe het bedrijf met de community omgaat. Dit liet het bedrijf in een statement weten die is uitgebracht naar de aandeelhouders. Het volledige document kun je hier teruglezen. Eén van de belangrijkste quotes over de bonus daaruit is de volgende.

An environmental, social, and governance modifier based on Apple Values and other key community initiatives will be incorporated into our annual cash incentive program.

Hoe het precies gemeten gaat worden, dat is niet helemaal duidelijk. Wel is het zo dat Apple al een tijd bezig is om goed na te denken over de impact op de natuur. Mede daardoor zouden earbuds en oplaadblokjes niet meer geleverd worden bij de nieuwe iPhones. Verder liet Tim Cook weten dat Apple in 2030 volledig CO2 neutraal wilde opereren. Dat betekent dat alle energie van het bedrijf uit groene stroom zou moeten komen.

Windmolenpark Esbjerg
Apple gaat in de buurt van het Deense plaatsje Esbjerg investeren in de bouw van twee van de grootste onshore windmolenparken ter wereld (klik/tap voor groter).

Ook aandacht voor mededingingsautoriteiten

Naast dat in het document aandacht wordt gegeven aan de activiteiten op het gebied van het milieu, wordt er ook aandacht gegeven aan de verschillende zaken met mededingingsautoriteiten. Wereldwijd worden verschillende bedrijven onder de loep genomen. Naast Apple moet je dan denken aan Facebook en Google en de rol die deze bedrijven in de wereld spelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple gaat bonussen bestuurders koppelen aan voortgang milieu-activiteiten
Sluiten