Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 29 januari 2021
Leestijd: 2 minuten

Apple blijft goed scoren met iPad en domineert de tablet-markt

Ooit was het de verwachting dat met de komst van de iPad een net zo’n grote markt voor smartphones als tablets zou ontstaan. Dat blijkt niet helemaal het geval te zijn, maar alsnog is het een markt waarin veel tablets worden verkocht.

Als we kijken naar het aantal verkochten iPads en tablets in zijn geheel, dan is het een markt waar afgelopen jaar groei in is geweest. En daarbij is Apple andermaal heer en meester.

iPad verkoopt goed in 2020

Onderzoeksbureau Canalys heeft alle cijfers opgezocht en daaruit blijkt dat zowel de iPad als andere tablets in 2020 een goed jaar hebben gekend. Enerzijds zou dat te maken kunnen hebben met de gevolgen van de coronacrisis, waarbij tablets gebruikt worden voor media-consumptie en om schoolwerk op te doen. Anderzijds zou het kunnen dat met de nieuwe generatie iPads en tablets het een goed alternatief is voor een bestaande laptop.

iPad tablet
De verscheepte tablets en iPads in 2020

In het afgelopen jaar werden er wereldwijd zo’n 58,8 miljoen iPads verscheept. Daarmee heeft Apple een marktaandeel van 37 procent en een behoorlijk groot gat naar de nummer twee, Samsung. Dat bedrijf verscheepte afgelopen jaar 31 miljoen tablets, wat een stijging was van 40 procent ten op zichte van 22,1 miljoen verscheepte exemplaren in 2019. Apple verscheepte er in dat jaar overigens 47,3 miljoen, waardoor zij een stijging van 24 procent zagen. In totaal werden er wereldwijd zo’n 160 miljoen tablets en iPads verscheept, wat een flinke stijging was ten op zichte van de 125,3 miljoen het jaar daarvoor.

Ook een succesvol vierde kwartaal

Naast dat Apple het over het algemeen goed heeft gedaan, heeft het bedrijf ook in het vierde kwartaal goed gescoord. Toen werden er 19,2 miljoen iPads verscheept. Dat is een flinke stijging ten op zichte van het vierde kwartaal in 2019. Toen stond de teller op 13,7 miljoen. Ook Samsung deed het dat kwartaal goed met 9,9 miljoen verscheepte tablets. Het jaar daarvoor noteerde het bedrijf 7,1 miljoen exemplaren.

Het vierde kwartaal

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple blijft goed scoren met iPad en domineert de tablet-markt
Sluiten