Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 21 januari 2021

Apple blij met eerste dag van president Joe Biden

Gisteren nam Joe Biden voor het eerst plaats in de Oval Office. Hij begon meteen van het ondertekenen van decreten, waar Apple maar al te blij over is.

De afgelopen vier jaar kwam Donald Trump met een hoop wijzigingen in het beleid van de Verenigde Staten, die voor sommigen vrij omstreden waren. Nu verandert er veel omdat sinds deze week Joe Biden is gekozen als president. Hij was pas een paar uur geïnaugureerd toen hij al zijn eerste decreten ondertekende om beslissingen van Trump terug te draaien. Zo doet het land weer mee aan het Klimaatakkoord en maakt het weer deel van de Wereld Gezondheidsorganisatie. Apple en Google zijn echter vooral blij met andere decreten.

Tim Cook is blij

Trump voerde een aantal nieuwe regels in voor emigratie. Een was dat mensen uit bepaalde Islamitische landen als Iran en Pakistan niet meer naar de Verenigde Staten mochten reizen. Een andere is de stopzetting van de DACA. Een programma die mensen die als kind illegaal naar de Verenigde Staten beschermt tegen uitzetting en ze helpt om een opleiding en werkvergunning te krijgen. Biden heeft ook die maatregelen weer teruggedraaid. Apple is daar blij mee.

“We verwelkomen de beslissing van president Joe Biden om de immigratieregels te hervormen die rechtvaardigheid, eerlijkheid en waardigheid weerspiegelt. Deze toewijding zal Amerikaanse gemeenschappen versterken en tot kansen leiden die dit land lang heeft gekoesterd,” laat Apple-CEO Tim Cook via een verklaring aan The Verge weten.

De Apple-CEO gaat verder: “In de komende weken en maanden kijken leiders van bedrijven verder hoe ze samen kunnen werken met de regering en de leden van het Congres om praktische oplossingen te vinden om ons kapotte immigratiesysteem op te lossen, inclusief een permanente oplossing voor de Dreamers.”

Naast Apple zijn ook Facebook en Google tevreden

Tim Cook is niet de enige die blij is met de beslissing omtrent immigratie. Naast Apple hebben ook Google en Facebook laten weten blij te zijn met de decreten die Biden heeft ondertekend.

Afgelopen zomer gaf Trump de opdracht om een aantal visa’s voor buitenlandse arbeiders op te heffen. Techbedrijven gebruikten deze juist om talentvolle werknemers uit het buitenland te strikken. De techbedrijven hopen ook dat Biden dit weer gaat intrekken.

Reageer op artikel:
Apple blij met eerste dag van president Joe Biden
Sluiten