Apple blij met eerste dag van president Joe Biden

Door: Jeroen Kraak - 11 reacties
Tim Cook Apple TV
(Afbeelding: Apple Inc. / AFP)

Gisteren nam Joe Biden voor het eerst plaats in de Oval Office. Hij begon meteen van het ondertekenen van decreten, waar Apple maar al te blij over is.

De afgelopen vier jaar kwam Donald Trump met een hoop wijzigingen in het beleid van de Verenigde Staten, die voor sommigen vrij omstreden waren. Nu verandert er veel omdat sinds deze week Joe Biden is gekozen als president. Hij was pas een paar uur geïnaugureerd toen hij al zijn eerste decreten ondertekende om beslissingen van Trump terug te draaien. Zo doet het land weer mee aan het Klimaatakkoord en maakt het weer deel van de Wereld Gezondheidsorganisatie. Apple en Google zijn echter vooral blij met andere decreten.

Tim Cook is blij

Trump voerde een aantal nieuwe regels in voor emigratie. Een was dat mensen uit bepaalde Islamitische landen als Iran en Pakistan niet meer naar de Verenigde Staten mochten reizen. Een andere is de stopzetting van de DACA. Een programma die mensen die als kind illegaal naar de Verenigde Staten beschermt tegen uitzetting en ze helpt om een opleiding en werkvergunning te krijgen. Biden heeft ook die maatregelen weer teruggedraaid. Apple is daar blij mee.

“We verwelkomen de beslissing van president Joe Biden om de immigratieregels te hervormen die rechtvaardigheid, eerlijkheid en waardigheid weerspiegelt. Deze toewijding zal Amerikaanse gemeenschappen versterken en tot kansen leiden die dit land lang heeft gekoesterd,” laat Apple-CEO Tim Cook via een verklaring aan The Verge weten.

De Apple-CEO gaat verder: “In de komende weken en maanden kijken leiders van bedrijven verder hoe ze samen kunnen werken met de regering en de leden van het Congres om praktische oplossingen te vinden om ons kapotte immigratiesysteem op te lossen, inclusief een permanente oplossing voor de Dreamers.”

Naast Apple zijn ook Facebook en Google tevreden

Tim Cook is niet de enige die blij is met de beslissing omtrent immigratie. Naast Apple hebben ook Google en Facebook laten weten blij te zijn met de decreten die Biden heeft ondertekend.

Afgelopen zomer gaf Trump de opdracht om een aantal visa’s voor buitenlandse arbeiders op te heffen. Techbedrijven gebruikten deze juist om talentvolle werknemers uit het buitenland te strikken. De techbedrijven hopen ook dat Biden dit weer gaat intrekken.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Yh-xxl

  [reactie (inclusief alle reacties die hierover gingen) verwijderd door moderator, → ongewenst]

 • Profielfoto
  tomc

  Apple laat de laatste tijd meer en meer hun politieke kleuren zien. In mijn opzicht is dat geen goede zaak. Ook niet voor Apple zelf want hiermee gaan ze op den duur (potentiële) klanten tegen de schenen schoppen.

  Hou je daar als techbedrijf ook gewoon eens niet mee bezig…

 • Profielfoto
  Yh-xxl

  tomc op 22 januari 2021 08:01
  Apple laat de laatste tijd meer en meer hun politieke kleuren zien. In mijn opzicht is dat geen goede zaak. Ook niet voor Apple zelf want hiermee gaan ze op den duur (potentiële) klanten tegen de schenen schoppen.

  Hou je daar als techbedrijf ook gewoon eens niet mee bezig…

  Dit gaat inderdaad iets verder dan ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’.
  in ?? is het blijkbaar het een of het ander, en pak nu dat de vorige president… anyway, die discussie weer.

  Hydræ op 21 januari 2021 23:35
  Ach ja, de spellingsfouten van auteurs op OMT. Druk maken geen zin hebben, Lambikske beter doorgaan met leven. Druk genoeg.

  ? bedankt voor de wijze en sterke ? woorden, Jerommeke. ?

   

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Apple is altijd ook een bedrijf met sociaal-maatschappelijke inslag geweest. Volgens mij begon dat al bij Steve Wozniak. Je moet er mee uitkijken omdat je discussie kunt uitlokken die schadelijk kan zijn maar ik zou Apple lang niet zo leuk vinden als het Oracle was. Goed dat ze werken aan milieu, arbeidsomstandigheden, diversiteit en meer. Dat er steken vallen en niet alles lukt, snap ik prima. Dat die inspanning niet alleen maar altruïsme is, ook. Het blijft een bedrijf.

 • Profielfoto
  pruus

  Ik lees hieruit dat eigenlijk alle grote techbedrijven Trump een slechte president vonden en toch ermee aan tafel gingen zitten. Toen hoop gloorde, toen durfden ze meer. Dus van backbone, strong spine, kunnen we niet spreken. Wat als Trump weer 4 jaar had gekregen? Je moet er niet aan denken. Succes Joe!

 • Profielfoto
  Buzz

  Het gaat inderdaad verder dan ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’. Het gaat in dit artikel om wetgeving die directe impact heeft op het personeel van Apple. Als je je daar als bedrijf niet mee bezig zou houden, zou het toch juist raar zijn?

  Sowieso is een bedrijf dat zo groot is als Apple een niet-te-negeren onderdeel van de samenleving. Zeker in Californië en de Bay Area. Lijkt me logisch dat een bedrijf haar stem mag laten horen en ook gehoord wordt in de relevante politieke discussies.

 • Profielfoto
  Patrick S
 • Profielfoto
  Soulshaker

  Tim Apple is blij , hoezee !

 • Profielfoto
  RW076

  Politiek is persoonlijk, welke memo heb ik toch gemist een jaartje of 4 terug?

 • Profielfoto
  Melle

  Had het niet verwacht, maar dan toch klaarblijkelijk iets geschreven wat impact had. Jammer dat ik de eventuele reacties niet mogen lezen heb, ah, ze kunnen en mogen doen wat ze willen…

 • Profielfoto
  Tjaja

  Yh-xxl op 21 januari 2021 22:25
  [reactie (inclusief alle reacties die hierover gingen) verwijderd door moderator, → ongewenst]

  Maar wordt er ook iets gedaan met de immer terugkerende opmerkingen?