Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 5 januari 2021

Apple in 2021: de producten die volgens Ming-Chi Kuo verschijnen

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat we ons weer op kunnen maken voor een hoop nieuwe Apple-producten. Maar welke producten we dit jaar allemaal te zien krijgen is op dit moment natuurlijk nog niet bekend. Al heeft één iemand wel een sterk idee.

Betrouwbare analist Ming-Chi Kuo heeft zijn verwachtingen voor 2021 opgeschreven en gedeeld met de website MacRumors.

Ming-Chi Kuo: ‘Apple brengt deze producten op de markt’

De betrouwbare analist verwacht een hoop van 2021, maar spreekt in zijn notitie voornamelijk over de AirTags. Ja….daar zijn ze weer! Er wordt al langer over de Bluetooth-trackers gesproken, maar Kuo lijkt er zeker van te zijn dat ze in 2021 gaan verschijnen. Mocht dat het geval zijn dan gaat Apple niet alleen de concurrentie aan met Tile, maar kennelijk ook met Samsung. De AirTags zijn kleine Bluetooth-trackers die je aan je sleutelbos kunt hangen of in je rugzak kunt stoppen. Zo weet je, met behulp van een bijbehorende app, altijd waar je spullen zijn.

Ming-Chi Kuo verwacht naast de AirTags uiteraard ook meer van de Apple Silicon Macs. Zo meldt de analist dat Apple dit jaar met nieuwe modellen komt die overigens ook direct voorzien zijn van Mini-LED beeldschermen. Net als deze nieuwe iPad Pro overigens. De verwachting van Ming-Chi Kuo is dat Apple in 2021 in ieder geval een 14-inch en een 16-inch MacBook Pro op de markt brengt. Beiden voorzien van zowel mini-LED als Apple Silicon. Wat betreft een nieuw MacBook Air model blijft er twijfel. Zo heeft Kuo het over een lancering in 2022, maar zet hij wel zijn vraagtekens bij die voorspelling.

Apple AirTags 16x9
Logo van de AirTag

Apple werkt overigens ook aan een nieuw Augmented Reality-apparaat, zo laat Kuo weten. De analist zegt echter niet om wat voor een apparaat het gaat. Zo werkt Apple volgens geruchten aan een slimme bril, maar kan het uiteraard ook over een nieuwe iPhone of iPad gaan. Beide apparaten zijn voorzien van een LiDAR Scanner en ondersteunen daarmee AR.

De verwachtingen van vorig jaar

Ming-Chi Kuo wordt gezien als een van de betrouwbaarste analisten wanneer het op Apple aankomt. Wil je weten waarom, lees dan ook zeker dit artikel van collega Night. Maar ondanks zijn goede reputatie zit Kuo er uiteraard ook wel eens naast. Wanneer we kijken naar zijn voorspelling in januari 2020 zien we een hoop dingen die zijn uitgekomen. Maar één product bleef uit in 2020 en staat nu ook in de lijst voor 2021. Ming-Chi Kuo voorspelde het volgende voor Apple in 2020:

Zoals je ziet zijn vijf van de zes voorspellingen uitgekomen. Indrukwekkend is het zeker, maar de Ultra Wideband tags zijn in 2020 niet verschenen. Uiteraard gaat het hier over de AirTags die volgens Kuo in 2021 wel het daglicht moeten zien. Maar gezien informatie over de trackers al tijden rondgaan en ze volgens verschillende bronnen “allang gereed zijn voor lancering” moeten we die voorspeling naar ons idee wel met een korreltje zout nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple in 2021: de producten die volgens Ming-Chi Kuo verschijnen
Sluiten