Among Us de meest gedownloade App Store-game van december

Door: Jelle van Es - 0 reacties
Among Us
(Afbeelding: InnerSloth)

Als we af moeten gaan op de cijfers die AppFigures naar buiten heeft gebracht, dan is Among Us de meest populaire game van de maand december. Althans, als je kijkt naar de hoeveelheid gebruikers die de game hebben gedownload.

Apple zelf geeft net als Google nooit cijfers over hoe vaak een bepaalde game is gedownload, maar AppFigures geeft aan dat Among Us in december zo’n 48 miljoen keer is gedownload. Dat is zowel de downloads op de App Store als op de Google Play Store.

Indrukwekkend succes voor Among Us

Among Us is een game die eigenlijk al een tijd zeer succesvol is. Dat terwijl de game al een paar jaar oud is. Maar tijdens een lockdown werd de game opgepakt door een paar streamers op Twitch. En sindsdien is de halve wereld er mee aan de slag gegaan. Zeker in de periode van augustus en september was de game ongekend succesvol. Wat dat betreft geldt de maand december eigenlijk als een maand waarop de downloads iets tegenvielen. Maar als je dan alsnog 48 miljoen downloads binnenhaalt, dan doe je het natuurlijk niet slecht.

Among Us
Among Us is zowel op de App Store als op de Google Play Store succesvol (Afbeelding: AppFigures)

Among Us is een game die je gratis kunt downloaden. Dan heb je wel wat last van reclame na elk potje dat je speelt, maar dat kun je dan voor een paar euro uitschakelen als je dat wilt. De game is vooral op de iPad goed te spelen en is geschikt voor een brede doelgroep. Mijn twee kinderen spelen het regelmatig en dat gaat ze goed af. Het enige nadeel is dat er in de chats soms nogal grof taalgebruik verschijnt, aangezien niet iedereen even aardig is wanneer er online games gespeeld worden.

Soort Wie is de Mol?

Als ik Among Us moet beschrijven, dan is het eigenlijk een soort van Wie is de Mol? Je bent met een aantal andere spelers op een ruimteschip, waar je taken moet doen om het schip in leven te houden. Maar er zijn ook spelers die de taak hebben om de andere spelers te dwarsbommen en ze zelfs te vermoorden. Het is aan de rest van de groep om er achter te komen wie de zogenaamde Imposter is. Binnenkort krijgt de game een grote update. Op zoek naar meer free-to-play-games? Bezoek dan hier onze top 5.

Reacties

0 reacties