Mark Hofman
Mark Hofman Hardware 28 januari 2021

AirPods Max naar verwachting nog maanden slecht verkrijgbaar

Tijdens het bekendmaken van de kwartaal cijfers van Q4 2020 heeft Tim Cook zich ook uitgesproken over de AirPods Max. De koptelefoon is al maanden slecht verkrijgbaar en de verwachting is dat dit voorlopig ook zo zal blijven.

Tim Cook verwacht dat de AirPods Max pas vanaf het tweede kwartaal van 2021 beter beschikbaar zal zijn.

AirPods Max nog maanden slecht verkrijgbaar

Apple heeft duidelijk te maken met een groot tekort aan AirPods Max modellen. De koptelefoon is sinds de lancering in december al erg slecht te verkrijgen. Consumenten die ze destijds bestelde zagen de levertijd al snel richting februari 2021 gaan. Inmiddels zijn we bijna een maand verder en lijkt er nog weinig veranderd te zijn. Wie in de Nederlandse Apple Store de AirPods Max op de kop wil tikken ontvangen deze tussen 26 februari en 5 maart pas thuis.

Tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers onthulde Tim Cook dat deze problemen voorlopig nog niet opgelost zijn. De CEO verwacht dat Apple in ieder geval tot in het tweede kwartaal van dit jaar te maken zal hebben met een tekort. Hou daar dus zeker rekening mee.

AirPods Max
De Max

We vragen ons op dit moment overigens wel af of Apple simpelweg de vraag niet aankan of dat er een probleem is met de productie. Waar die eerste zeker een mogelijkheid kan zijn, neigen we op dit moment toch meer naar dat tweede. Als het succes van de AirPods Max namelijk dusdanig groot was zouden we, Apple kennende, daar zeker wat over gehoord hebben. Het feit dat Apple geen reden geeft tot de vertraging laat dus misschien wel zien dat het bedrijf tegen problemen aanloopt.

Koptelefoon zijn geld waard?

Dat Apple-fans bereidt zijn om flink geld neer te leggen voor de producten van het bedrijf is inmiddels wel duidelijk. Al zetten we bij het succes van de AirPods Max nog wel flink wat vraagtekens. De koptelefoon is namelijk te koop vanaf €629, wat gemiddeld twee keer zo duur is als de populairste koptelefoons van de markt (op dit moment).

Zijn de AirPods Max echt zoveel beter of hebben we te maken met een veel te hoge prijs? We vertellen het je in onze review!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
AirPods Max naar verwachting nog maanden slecht verkrijgbaar
Sluiten