Night
Night Accessoires 1 januari 2021

AirPods Max gebruikers klagen over condensvorming

Het lijkt erop dat Apple een bepaald gevolg van het gebruik van de nieuwe AirPods Max over het hoofd heeft gezien. Gebruikers klagen op Twitter namelijk over condenvorming in de oorschelpen van de AirPods Max. Dat zou problematisch kunnen worden, aangezien de koptelefoon niet waterbestendig is en het vocht dus bij de electronica kan komen.

Condensatie is wanneer waterdruppels zich op koude oppervlakken verzamelen als gevolg van vochtigheid in de lucht. De meeste koptelefoons zijn gemaakt van plastic, een lichter materiaal dat niet erg gevoelig is voor temperatuurschommelingen. Maar voor de 629 euro kostende AirPods Max koos Apple voor aluminium, dat, zoals de meeste metalen, warmtegeleidend is.

Door de warmtegeleidende aard van metaal kan het buitengewoon goed omgevingstemperatuur overnemen. Daarom voelt het bijzonder koud aan als je bij vrieskou een lantaarnpaal aanraakt. Of waarom je je aan een ​​hete pan gemakkelijk kunt branden.

Omdat de AirPods Max dicht bij het oor zitten, slechts gescheiden door de oorkussens, kan er op een koude dag dus gemakkelijk condensvorming ontstaan.

In de meeste gevallen kan een extra luchtstroom dit verhelpen. Maar in het geval van koptelefoons, vooral die met ruisonderdrukking, moet er een goede afdichting rond het oor worden gemaakt. De combinatie van koud aluminium, lichaamswarmte en een afgesloten ruimte is de perfecte omgeving voor vochtophoping.

Gebruikers op Twitter doen zelfs hun best om te bewijzen dat ze zich in een omgeving bevinden waarin normale temperaturen heersen en niet midden in het Amazone-regenwoud.

Vochtvorming

Apple begon op 15 december van het afgelopen jaar met de verkoop van de AirPods Max. Naar nu blijkt zijn er diverse gebruikers die melding maken van condensvorming in hun peperdure koptelefoon. Zo postte YouTuber Techkhamun onderstaande tweet nadat hij, na slechts 6 uur gebruik, deze condensatie in zijn AirPods Max ontdekte.

Op het moment van schrijven moet Apple nog publiekelijk reageren op dit condensatieprobleem. Mocht er een reactie komen, zullen we dit uiteraard met je delen.

Reageer op artikel:
AirPods Max gebruikers klagen over condensvorming
Sluiten