Mark Hofman
Mark Hofman Hardware 20 januari 2021

AirPods Max kampt bij sommigen met serieuze batterijproblemen

Apple sloot het jaar 2020 af met de introductie van de nieuwe AirPods Max. De koptelefoon kost misschien wel €629, maar dan heb je wel wat. Al zal niet iedereen het daar mee eens zijn.

Er duiken steeds meer berichten op van mensen die gebruikmaken van de koptelefoon en kampen met serieuze batterijproblemen. De AirPods Max loopt bij de meeste van hen snel leeg terwijl deze gewoon in het hoesje zit.

AirPods Max kampt met batterijproblemen

Berichten over de problemen met de AirPods Max duiken op verschillende plekken op, zo weet AppleTips als eerste te melden. Gebruikers melden zich voornamelijk op Reddit en op het Apple Support-forum, maar de berichten zijn ook te vinden op het forum van Macrumors. Mensen doen beklag over de standby-modus van de AirPods Max wanneer de koptelefoon in de Smart Case zit. Waar dit er voor moet zorgen dat de koptelefoon niet leegloopt wanneer je hem niet gebruikt, lijkt dat bij een aantal gebruikers wel degelijk het geval te zijn. Zo zijn er een aantal voorbeelden waarbij mensen de koptelefoon bijna vol in de Smart Case stoppen en de volgende ochtend een melding krijgen dat de batterij van AirPods Max bijna leeg is.

Op Reddit meldt een gebruiker:

“Ik vroeg me af om iemand dezelfde ervaring heeft met de AirPods Max als ik. Ik heb ze vanmorgen tot 100% opgeladen en de hele dag slechts twee tot drie uurtjes gebruikt. Ik heb ze vervolgens in de Smart Case gestopt om de volgende ochtend een lege koptelefoon aan te treffen. Dit is nu al de tweede keer dat dit gebeurt.”

Op MacRumors zien we een zelfde verhaal:

“Ik haalde de AirPods Max uit de Smart Case met 85% batterij, heb hem vervolgens 15 minuten gebruikt en stopte de koptelefoon weer terug in het hoesje. De volgende ochtend word ik wakker en krijg ik een melding op mijn iPhone dat er nog maar 5% batterij was.”

En ook op het Apple Support-forum zien we het probleem:

“Kan iemand mij uitleggen waarom mijn AirPods Max zo snel leeglopen? Ik stop ze in de Smart Case met 65% batterij, doe de magnetische flap goed dicht en krijg de volgende ochtend de melding dat er nog maar 1% batterij over is. Dit is inmiddels al een paar keer gebeurd.”

Het lijkt erop dat we te maken hebben met een softwarematig probleem. Apple zou dit dus door middel van een update kunnen fixen, alleen wat moet je tot die tijd doen?

Mogelijke oplossing

Reddit wordt niet alleen gebruikt om het probleem rondom de AirPods Max kenbaar te maken, maar ook om een oplossing te vinden. Zo wordt duidelijk dat een Hard Reset of het terugzetten van de fabrieksinstellingen in dit geval wonderen kan verrichten. Of deze oplossing definitief het probleem oplost of dat het gaat om een tijdelijke fix is op dit moment nog niet bekend. Wanneer jij op dit moment ook problemen ervaart met je AirPods Max, dan is het misschien de moeite waard om een van de volgende dingen te proberen:

  • Hard Reset | Hou de Digital Crown en de ANC-knop tegelijkertijd ingedrukt tot het oranje lampje gaat branden
  • Fabrieksinstellingen | Verbreek de verbinding met je smartphone, hou de Digital Crown en ANC-knop ingedrukt en wacht tot het lampje wit begint te branden. Het lampje wordt eerst oranje en dan wit.

Mocht een van bovenstaande opties niet direct werken, hou er dan rekening mee dat je het misschien een paar keer moet doen. De persoon die op Reddit de tip geeft heeft het trucje zelf bijvoorbeeld drie keer gedaan voordat het ook echt werkte. Dit kan overigens niet de bedoeling zijn voor een koptelefoon van €629. We weten daarbij ook niet of dit een grootschalig probleem is of bij slechts een handjevol gebruikers gebeurt.

We zullen de komende dagen de batterijpercentage van onze AirPods Max in de gaten houden. Mocht jij zelf een exemplaar hebben thuis en problemen hebben, laat het ons dat weten in de reacties!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
AirPods Max kampt bij sommigen met serieuze batterijproblemen
Sluiten