62 procent van Apple TV+-gebruikers werken met een gratis proefabonnement

Door: Jelle van Es - 2 reacties
(Afbeelding: Microsoft)

Apple TV+ is inmiddels meer dan een jaar beschikbaar. De service moet het tot nu toe niet echt hebben van de hoeveelheid aan content, maar meer aan de kwaliteit. En daardoor kijken nog veel gebruikers de kat nog uit de boom.

Uit een onderzoek is gebleken dat zo’n 62 procent van alle gebruikers van Apple TV+ dat nu nog gratis doet. En dat zij over het algemeen geen plannen hebben om hun abonnement te gaan verlengen.

Apple TV+ kent vooral veel gratis gebruikers

Hoeveel gebruikers Apple TV+ precies heeft, dat is niet bekend, maar doordat veel consumenten een gratis jaarabonnement kregen bij een nieuw Apple-product, is de kans groot dat dat er inmiddels vele miljoenen zijn. Hoewel dat abonnement in principe verlopen moet zijn, is het al meerdere malen verlengd. Daardoor wordt er nog niet heel veel geld los met de service verdiend. En of het uiteindelijk ook winst kan gaan maken, dat is nog maar de vragen. Want van de Apple TV+-gebruikers betaalt 62 procent er dus nog niet voor. Als je hen dan vraagt of ze er voor willen betalen wanneer de gratis periode afloopt, dan zegt slechts 30 procent te gaan doen.

Ted Lasso Apple TV+
Ted Lasso zie je op Apple TV Plus. (Afbeelding: Apple)

29 procent van de gratis Apple TV+-gebruikers is er nu al over uit dat het na de proefperiode er niet voor gaat betalen. De rest van de ondervraagden wist op dit moment nog niet wat ze zouden gaan doen nadat de gratis periode er op zat. Vergelijk je dit met andere services, dan is er een groot verschil. Disney+ kent in Nederland inmiddels geen proefperiode meer, maar wereldwijd zit zo’n 16 procent van alle abonnees nog maar in een proefperiode. En van hen is slechts 19 procent er zeker van dat ze niet gaan verlengen. Dat zijn dus betere cijfers.

Content lijkt het breekpunt te zijn

Volgens Variety ligt het probleem dus bij het gebrek aan content. Waar je bij Netflix, Disney+ en Amazon Prime de keuze hebt uit duizenden series, films en documentaires, daar krijg je bij Apple TV+ toegang tot slechts 55 Originals. Die zijn dus qua kwaliteit top, maar dan moet er wel iets bij zitten wat je aanspreekt.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  error

  Die ‘content’ is ook veel te mager om €5 per maand voor te betalen, zeker in Europa. Teveel focus op zoete ‘family friendly’ verhaaltjes voor een USA markt.

  Je ziet duidelijk dat er veel geld beschikbaar was voor de producties… maar er zit nog geen Breaking Bad, Better Call Saul, Ozark, Fargo, Sopranos, Six Feet Under of iets van die strekking tussen.

  Ik ben met een reeks series begonnen, maar heb uiteindelijk slechts twee volledig gezien: Tehran en Defending Jacob. Beide okee, maar geen juweeltjes.

 • Profielfoto
  csteelooper

  Hier is het zo mogelijk nóg triester. Ik heb wel een proefabonnement en een klein aantal afleveringen van series alsook films bekeken, maar ik vond er niet veel tussen zitten dat me echt aansprak. Dus ik denk dat ik binnenkort ook uitstap. Zelfde voor Apple Arcade. Daar zitten kwalitatief goede games tussen, maar het genre waar ik het meest in ben geïnteresseerd (retro casual, zeg maar alles wat in de categorieën Tetris, Break Out, Super Mario Bros., etc. past), is zwaar ondervertegenwoordigd. Dus ook Arcade gaat er hier helaas weer uit… Alleen Music bevalt me wel, zij het naast Spotify. Maar dat abonnement loopt dan weer via mijn carrier, dus over de eventuele opzegging daarvan hoef ik me minder zorgen te maken…