Jelle van Es
Jelle van Es Hardware 9 december 2020

Zo zit de batterij van de AirPods Max in elkaar

Gisteren was natuurlijk de onthulling van de AirPods Max, de nieuwe high-end headset van Apple. Het is een prijzig ding, waardoor het belangrijk is om er alles van te weten voordat je hem aanschaft (ook al kun je hem voorlopig nergens kopen, omdat hij uitverkocht is).

Eén van de belangrijke elementen van een headset als de AirPods Max heeft te maken met de batterij en de manier hoe je dat oplaadt. En dat gaat allemaal weer net wat anders dan je verwacht.

Zo laad je de AirPods Max op

De AirPods Max werkt met een lightning port om hem op te laden. Dat gaat dus hetzelfde als je gemiddelde iPhone. De port zit aan de onderkant van je headset en is daarmee dus anders dan de standaard AirPods. Het is de eerste in de serie die je direct kunt opladen op deze manier. Maar er zit tegelijkertijd wel weer een kanttekening bij. De headset wordt geleverd met een USB-C naar lightning kabel. Op die manier kun je hem makkelijk opladen aan bijvoorbeeld je moderne MacBook. Maar als je dat niet hebt, dan moet je nog even los een oplaadblokje bij kopen om in het stopcontact te stoppen. Deze zit er namelijk niet bij, net als bij de iPhone 12-reeks. En zo wordt de toch al dure headset nog wat duurder.

AirPods Max
De Smart Case

Nu wordt de AirPods Max geleverd met een case genaamd de Smart Case. In tegenstelling tot de andere AirPods zorgt deze er niet voor dat je headset wordt opgeladen. Deze is puur voor het beschermen van de headset.

Zo lang gaat hij mee

Als je de AirPods Max volledig hebt opgeladen, dan kun je hem zo’n twintig uur gebruik met ANC aan. Als je die niet gebruikt, zou het kunnen dat hij langer mee gaat. Als hij even op is, dan is het goed om te weten dat hij gebruik maakt van quick charge. Vijf minuten aan opladen moet er voor zorgen dat je hem negentig minuten weer kan gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo zit de batterij van de AirPods Max in elkaar
Sluiten