Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 28 december 2020

Xiaomi lacht Apple uit om bijzondere keuze, doet net als Samsung hetzelfde

Xiaomi en Samsung hebben zich openlijk kapot gelachen toen Apple besloot geen adapter meer te leveren bij de iPhone. Dat kan en mag natuurlijk altijd, maar dan moet je een paar maanden later niet exact hetzelfde gaan doen…

Vandaag wordt bekend dat ook het Chinese Xiaomi de oplader uit de verpakking van zijn nieuwe smartphone haalt. Iets wat Samsung hoogstwaarschijnlijk ook gaat doen met de Galaxy S21.

Samsung en Xiaomi lachen zich suf

Toen Apple de iPhone 12-serie aankondigde maakte het bedrijf ook direct bekend dat er geen adapter meer geleverd wordt bij het toestel. Iets dat niet alleen voor verbazing en, in sommige gevallen, boosheid bij de consument zorgde. Ook concurrerende bedrijven hadden er een duidelijke mening over en waren zeker niet bang om deze ook met de wereld te delen. Dus dat is wat ze deden. Zowel Samsung als Xiaomi uitte zich op social media over de beslissing van Apple. En niet zo’n beetje ook!

Zo haalde Samsung op Twitter uit naar Apple door hun Galaxy-telefoon te promoten. Met de pakkende tekst: “Je Galaxy geeft je alles waar je naar zoekt. Van de meest standaard dingen als een oplader, tot de beste camera…”

De grap op Twitter

En ook Xiaomi kon het niet laten om van zich te laten horen:

Een grappige manier van marketing die, als je de verkeerde beslissing maakt, toch aardig tegen je kan keren. Het werd namelijk al vrij snel duidelijk dat Apple een voorbeeld zou worden. Een verwachting die inmiddels werkelijkheid geworden is.

Toch Apple achterna

Ondanks de lol om Apple gaan beide bedrijven nu toch hetzelfde doen. Ondanks het feit dat de beslissing van Samsung nog niet officieel is wijzen alle geruchten en lekken wel naar een dusdanige beslissing. De kans dat de nieuwe Galaxy S21 gepaard gaat met een adapter is kleiner dan dat dit niet het geval is. Maar Xiaomi doet er een schepje bovenop en maakt de beslissing openlijk bekend.

Op Wiebo, een Chinees social media-platform wat veel wegheeft van Twitter, doet CEO Lei Jun een bijzondere onthulling. Zo komen we te weten dat de nieuwe Xiaomi Mi 11 smartphone zonder adapter geleverd gaat worden. In het bericht is het volgende te lezen:

” Vandaag de dag heeft iedereen een hoop opladers in huis die geen functie meer hebben. Dat is niet alleen een last voor jou, maar ook voor het milieu. De Xiaomi Mi 11 wordt daarom zonder adapter geleverd. We begrijpen het als mensen vragen hebben over de keuze of er zelfs over klagen. Maar is er op dit moment een betere oplossing?”

Waar hebben we dit eerder gehoord?

Reageer op artikel:
Xiaomi lacht Apple uit om bijzondere keuze, doet net als Samsung hetzelfde
Sluiten