Jelle van Es
Jelle van Es App Store 10 december 2020
Leestijd: 2 minuten

Xbox Cloud gaming komt in 2021 naar iOS-apparaten

Er zijn op dit moment heel wat verschillende gamestreamingservices beschikbaar. Maar niet op iOS-apparaten. Daar heeft Apple namelijk een stokje voor gestoken. Toch heeft Microsoft met Xbox Cloud gaming de oplossing gevonden.

En die oplossing hangt al wat langer in de lucht. Net als bij de aankomende streamingservice van Amazon gaat Microsoft namelijk zijn Xbox Cloud gaming-service via een webbrowser uitbrengen op iOS-apparaten.

Xbox Cloud gaming naar iOS-apparaten

Als we het hebben over Xbox Cloud gaming, dan hebben we het eigenlijk over de Xbox Game Pass Ultimate. Daar is het toenmalige project Project xCloud onderdeel van geworden. Op hun eigen blog laat Microsoft weten dat die mogelijkheid er aan komt. Waar de service op Android-devices via een app beschikbaar is, daar moet men op de iOS-apparaten met een omweg werken. In plaats van het indienen van een app, gaat men een webbrowser gebruiken. Op die manier ontloop je de regels van Apple, die gamingstreamdiensten accepteert. Maar dan moet je voor elke game die er op beschikbaar is een apart voorstel indienen. En daar is geen beginnen aan. Microsoft zelf zegt dit er over:

Expanding Xbox to new players is central to our ambition of helping games and developers find an easy path to the world’s 3 billion gamers. We are doing this by embracing multiple devices and providing a consistent Xbox experience wherever you log in, whether that’s on your Xbox Series X|S, PC, Xbox One, Android device or — starting in Spring 2021 — your Windows PC and iOS device from the cloud.

Game via de Xbox Game Pass Ultimate

Wanneer de Xbox Cloud gaming streamdienst naar de iOS-apparaten komt, dan zal het in eerste instantie om een beta gaan. Dat kan betekenen dat je aan het begin toegang hebt tot slechts een paar games die via de Xbox Game Pass Ultimate beschikbaar zijn.

Stream toffe games

Overigens werkt het streamen van games uit de cloud erg goed. Dat heb ik zelf ervaren op een aantal high-end Android-apparaten. Zeker wanneer er gebruik wordt gemaakt van een Wifi 6 verbinding loopt alles soepel en kun je op die manier altijd en overal je favoriete game spelen. Daarbij is het wel handig om je smartphone in een cradle te plaatsen op een Xbox One-controller. Hoewel er diverse games zijn die met touchscreen werken, gaat er niks bovenop de besturing met de controller.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Xbox Cloud gaming komt in 2021 naar iOS-apparaten
Sluiten