Night
Night Nieuws 12 december 2020

Weekend Poll: Wat vindt jij van Apple als sociaal-maatschappelijk betrokken bedrijf?

Behalve met nieuwe Apple producten en diensten is de CEO van het bedrijf, Tim Cook, ook vaak in het nieuws met betrekking tot sociaal maatschappelijke en politieke items. Wat vind jij daar nou van?

Vandaag spreekt Apple CEO Tim Cook op de Climate Ambition Summit van de VN. Ongetwijfeld zal het hier gaan over de verantwoordelijkheid van bedrijven richting het milieu. Eerder maakte Apple al bekend dat het inmiddels CO2-neutraal is en voornemens is dit ook van zijn toeleveranciers te eisen.

Daarnaast is de naam ‘Apple’ ook geregeld te horen in combinatie met – bijvoorbeeld – de termen LHBTI en #BlackLivesMatter . Daar blijft het niet bij. Ook in de politiek, en dan met name het handelsverkeer, laat Apple zich meer dan regelmatig horen. Ook met zijn Apple Stores claimt het bedrijf dat het hiermee graag een brug wil slaan tussen het bedrijf en zijn omgeving. Overigens lukt het Apple niet altijd om zijn naam als ‘betrokken bedrijf’ hoog te houden…

Apple sociaal-maatschappelijk en politiek actief

Apple is dus duidelijk een bedrijf dat zowel sociaal-maatschappelijk als politiek actief is. Maar wat vind jij er nu van, dat een bedrijf zich niet alleen bezig houdt met het maken van fraaie, soms vrij prijzige kwaliteitsproducten, maar zich ook laat gelden in zijn omgeving – in de ruimste zin van het woord?

Jij mag het zeggen in de weekend poll van deze week, met als titel:

[crowdsignal poll=10684063]

(Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een iets te enthousiaste adblocker aan. Geeft niets, maar zet ‘m even uit om te stemmen!)

Meerdere antwoorden zijn mogelijk en je kunt je antwoord zoals altijd in de reacties hieronder toelichten (graag zelfs).

Fijn weekend gewenst namens het gehele OMT team ? 

 

 

Reageer op artikel:
Weekend Poll: Wat vindt jij van Apple als sociaal-maatschappelijk betrokken bedrijf?
Sluiten