Waze is nu te gebruiken in Apple Carplay’s multi dashboard

Door: Jelle van Es - 4 reacties
Waze
(Afbeelding: Macrumors)

Apple Carplay is ideaal wanneer je het in je auto hebt zitten. Je koppelt even je iPhone aan je wagen en kunt vervolgens gebruik maken van verschillende apps. Een navigatie-app als Waze is daarbij veel gebruikt en die maakt nu gebruik van de multi dashboard optie.

Hierdoor is het mogelijk om Waze aan te hebben staan, terwijl je tegelijkertijd via Apple Carplay je muziek bedient. Hiervoor was het namelijk zo dat als je even een ander nummer wilde luisteren, je tussen de apps moest wisselen. En dat wil je eigenlijk niet terwijl je rijdt.

Waze krijgt Apple Carplay multi dashboard update

Er was al een beta van Waze die deze optie testte. Maar nu is het in elk geval in de Verenigde Staten live. Dat is iets wat gebruikers op het Macrumors-forum hadden opgemerkt. Naast de mogelijkheid om de app via multi dashboard in Apple Carplay te gebruiken, komt de update ook met een zogenaamde ‘in-app lane guidance’ zijn gekomen. Dat moet er voor zorgen dat het navigeren net wat duidelijker wordt en je als gebruiker minder snel de verkeerde kant op wordt gestuurd. In de onderstaande tweet kun je zien hoe dat een beetje werkt.

De mogelijkheid om gebruik te maken van multi dashboard in Apple Carplay werd in iOS 13 al geïntroduceerd. Toen was het enkel alleen mogelijk voor wanneer je gebruik maakte van Apple Maps voor je navigatie. Sinds iOS 13.4 is dat uitgebreid en kunnen ook derde ontwikkelaars van de optie gebruik maken. Maar dan moeten ze het wel implementeren, zoals Waze nu dus heeft gedaan.

Aardig alternatief

Waze brengt navigatie zoals je dat van Apple Maps en Google Maps ook gewend bent. Daarnaast zou de app je voorzien van meldingen op het gebied van verkeershinder en files. Ook zou hij bijhouden waar je het goedkoopst kan tanken. Meer over de app vind je hier.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Daarnaast zou de app je voorzien van meldingen op het gebied van verkeershinder en files. Ook zou hij bijhouden waar je het goedkoopst kan tanken.

  “zou”???

  Als in; ze zeggen het wel, maar wij geloven het nog niet echt. .;)

 • Profielfoto
  Lodewijk_Ramon

  KarelWillem op 7 december 2020 09:34

  Daarnaast zou de app je voorzien van meldingen op het gebied van verkeershinder en files. Ook zou hij bijhouden waar je het goedkoopst kan tanken.

  “zou”???

  Als in; ze zeggen het wel, maar wij geloven het nog niet echt. .;)

  Misschien is de schrijver van het bericht, Jelle, gewoon correct. Hij heeft wellicht nog niet de kans gehad het zelf onafhankelijk van de bron te controleren en meldt dus (anders dan tabloid-journalisten) geen zekerheid als hij die niet heeft.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Het is net alsof Waze een nieuwkomer op de markt is, waarvan eerst nog even bewezen moet worden dat het allemaal wel werkt zoals ze zeggen dat het werkt.

  Nee, dit is een vreemd stukje tekst. Wat daar als ‘zou’ gemeld wordt, doet het al jaren. Het is ook niet voor het eerst dat er over Waze geschreven wordt hier, dus die twijfel is misplaatst.

 • Profielfoto
  boo-lee

  “Apple Carplay is ideaal wanneer je het in je auto hebt zitten.”

  Waar zou het anders in zitten?;)