Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 7 december 2020

Twitter ervaart problemen met nieuwe functie en draait update weer terug

Afgelopen februari lanceerde Twitter een nieuwe functie voor het sociale medium: antwoorden worden sindsdien in een draadje weergeven. Ondanks het feit dat er veel getest is, draait het bedrijf die verandering nu terug. Dat betekent dat antwoorden op tweets op een klassieke manier in beeld verschijnen.

Een platform dat stilstaat, gaat achteruit. Daarom proberen veel bedrijven in de techwereld, en dat geldt helemaal voor socialmediabedrijven, nieuwe dingen uit. Soms pakt dit goed uit, soms wat minder goed. En dat laatste zien we nu bij Twitter gebeuren. In februari werden antwoorden in draadjes (threaded answers) weergeven, waardoor ze dus niet allemaal los onder een tweet hingen. Meerdere lijnen aan tweets moeten laten zien dat er een gesprek gaande is tussen reageerders, in de volgorde van het plaatsen. De functie verscheen eerst in de bèta-app en werd maanden later uitgerold naar alle gebruikers.

Twitter draait grote verandering terug

Veel gebruikers hebben sindsdien geklaagd over de veranderingen, meldt het bedrijf. Daarom is besloten naar de oude situatie terug te gaan. Dat betekent dat alle antwoorden van tweets wederom los onder een tweet verschijnen en dus niet gegroepeerd worden aan de hand van een conversatie. De veranderingen zijn al doorgevoerd, dus het kan zijn dat je dat al opgevallen was.

Het officiële account van Twitter Support legt uit dat mensen het soms moeilijk vonden een gesprek te volgen en aan te haken.

Even een stapje terug

Het is nu afwachten wat er gaat gebeuren. Twitter heeft van de afgelopen maanden geleerd en meldt in elk geval dat er naar nieuwe manieren gekeken wordt om gesprekken gemakkelijk te kunnen volgen. Ook moet het gemakkelijk blijven om deel te nemen aan zo’n conversatie. Daarnaast wordt er nog eens gekeken naar de controle die je hebt over je eigen content en op welke manieren er nog meer context gegeven kan worden aan tweets.

Verder heeft het bedrijf besloten om voorlopig de bèta-app te sluiten, zodat er achter de schermen gewerkt kan worden aan nieuwe mogelijkheden voor het platform. Wanneer die app weer opengegooid wordt, is niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twitter ervaart problemen met nieuwe functie en draait update weer terug
Sluiten