Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 18 december 2020
Leestijd: 2 minuten

Twitter richt zich op audio in nieuw experiment: maak kennis met Spaces

Twitter heeft aangekondigd dat het bedrijf begonnen is met een volgend experiment, genaamd Spaces. Met Spaces kunnen twitteraars een chatroom opzetten waar audioberichten uitgedeeld kunnen worden. Het bedrijf omschrijft het zelf als een ruimte “focused on the intimacy of the human voice”. Dat klinkt bijna poëtisch.

Het idee achter Spaces is dat het moet voelen als een intiem gezelschap, zoals je dat zou verwachten tijdens een diner. De inmiddels bekende software-ingenieur Jane Wong heeft al even kunnen spelen met het nieuwe onderdeel van Twitter en laat weten dat de functie nog erg basaal is en aanvoelt als een soort digitale meeting. De thumbnails die je ziet voor de verschillende profielen krijgen een andere label mee wanneer er iets gebeurt in zo’n meeting. Wanneer iemand spreekt, dan wordt dat duidelijk gemaakt door een visueel effect in de vorm van een golfvorm, onder de profielfoto van de gebruiker in kwestie.

Twitter lanceert Spaces

Ook krijgen ze het label Speaker mee, behalve wanneer die persoon tevens de host is van de space. Dan zie je onder de foto dat label staan. Onderaan het scherm staat een icoon waarmee je toestemming vraagt om te kunnen spreken. Wanneer je niet spreekt, dan krijg je het label Listener mee. Maar zodra je de mogelijkheid krijgt iets te zeggen, dan verandert dat label naar Speaker.

Verder laat Wong weten dat de audiofunctie nog niet helemaal lekker werkt in Twitter Spaces. Maar wanneer dat gebeurt, dan komt er een audiovertaling in beeld te staan, waardoor je dus middels ondertiteling nog steeds kunt volgen wat er gezegd wordt. Wong laat weten dat gesprekken zo nog steeds goed te volgen zijn. Leden van het gesprek kunnen ondertussen tweets delen, maar ook reageren met emoji, mensen blokkeren en mensen rapporteren.

Op moment van schrijven kun je op twee manieren een space maken op Twitter: via een fleet of via de standaardknop waarmee je ook tweets opstelt. Mocht je al toegang hebben tot de nieuwe functie, dan kun je andere mensen uitnodigingen mee te doen. Op dit moment wordt de functionaliteit getest met een kleine groep mensen; het is nog niet duidelijk wanneer iedereen toegang krijgt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Twitter richt zich op audio in nieuw experiment: maak kennis met Spaces
Sluiten