Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 14 december 2020
Leestijd: 3 minuten

Tim Cook roept landen haast te maken om CO2-neutraal te worden

Afgelopen zaterdag werd de zogenaamde Climate Ambition Summit 2020 gehouden. Normaal gesproken zou zoiets een grote top zijn, maar dit jaar werd het allemaal digitaal gehouden. En tijdens deze bijeenkomst van de Verenigde Naties liet ook de Apple-CEO Tim Cook van zich horen.

Tijdens zijn speech liet Tim Cook weten hoe belangrijk het is om CO2-neutraal te worden. Dat is iets dat de Verenigde Naties ook wil, maar daarvoor geeft het landen meer tijd dan wat Apple nodig vindt.

Tim Cook en het belang om CO2-neutraal te zijn

In de speech die Tim Cook gaf, stelde hij dat Apple het plan heeft om 2030 al volledig CO2-neutraal te werken over zijn complete linie. Dat zou zo’n twintig jaar eerder zijn dan de doelen die de Verenigde Naties stelt. Dat betekent dat in 2030 Apple geen CO2 meer zou uitstoten. Hierdoor moeten fabrieken draaien op energie van echt groene stroom, zoals zonne-, wind- of water-energie. Ook wil het bedrijf meer gaan doen met het recyclen van producten, waardoor ook de afvalberg wereldwijd minder groot wordt. De toespraak van Cook vind je in de onderstaande video op 2 uur en 40 minuten.

De stream is vooral een verzameling van wereldleiders en vooraanstaande mensen in de technologische wereld die hun zegje doen. Ook Premier Rutte is in de video te vinden. Daarvoor moet je even doorscrollen naar 4 uur en 4 minuten om zijn verhaal aan te horen. Mocht je geen zin hebben om te zien wat Tim Cook te zeggen had, dan kun je ook de onderstaande quote doorlezen.

This is an important gathering, and we at Apple don’t take our presence in this group lightly. We wear it as a badge of duty. At this moment of historic urgency, every leader of nations, of companies, and of communities has a particular burden to act. This year, Apple has accelerated our progress. We became carbon neutral for our worldwide corporate emissions. Already, we’re helping 95 of our suppliers transition to 100% renewable energy, a number we continue to grow.

We’ve unveiled a plan, unrivaled in its ambition, to achieve carbon neutrality for our entire supply chain and product usage by 2030, 20 years before the goal set by the United Nations. We see every part of our device lifecycle, from design to manufacturing, to durability and repair, to recycling, as an opportunity for environmental innovation, moving us towards our goal of a closed loop supply chain.

The choice between the bottom line and the future of our planet is a false one, and each new green innovation offers the proof. This is no time for changes of the margins. Together, we can transition to a carbon-neutral economy and usher in a new era of inclusive opportunity. This is a moment for ambition, cooperation, and leadership. We at Apple are proud to be your partner, and we call on companies and governments around the world to do all we can to make 2021 the year we turn the corner for good.

tim-cook-united-nations-climate-summit
Tim Cook in de stream

Toekomstige iPhone-doosjes nog leger?

Het is goed dat Tim Cook zich hard maakt voor het CO2-neutraal zijn. Maar tegelijkertijd is het ook zo dat je daardoor als consument steeds minder geleverd krijgt bij je producten. Momenteel ontbreken er al een oplaadblok en oordopjes bij de aanschaf van de iPhone 12 en er lijken plannen te zijn om de iPhone 13 helemaal zonder extra accessoires te leveren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Tim Cook roept landen haast te maken om CO2-neutraal te worden
Sluiten