Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 10 december 2020

TikTok tikt Facebook van de troon als populairste app van het jaar

Uit extern onderzoek naar de meest populaire apps van 2020 blijkt dat TikTok Facebook voorbij is gegaan als meest gedownloade app. De populaire videodeelapplicatie heeft daarvoor een grote sprong voorwaarts moeten maken. De app is namelijk met drie plaatsen gestegen.

Dat blijkt uit onderzoek gedaan door de website App Annie. Het is geen geheim dat de app TikTok gigantisch populair is. Met de applicatie is het mogelijk korte, vaak grappig bedoelde video’s te plaatsen binnen een sociaal netwerk waar vooral jonge mensen actief zijn. Daarnaast worden er ook wel eens politiek geladen video’s geplaatst of video’s waarin mondiale problemen aan het licht komen. Wat mogelijk ook bijdraagt is het feit dat de app constant in het nieuws is vanwege de aanhoudende rechtszaken en het feit dat regering-Trump wil dat de app in Amerikaanse handen komt. Er is dus genoeg aandacht voor het platform.

TikTok ontzettend populair

Daarnaast blijkt uit de gegevens van App Annie dat TikTok momenteel op de tweede plek staat als het gaat om apps die veel omzet genereren. Dat is ook wel eens anders geweest, aangezien de app vijftien plekken gestegen is in korte tijd. De applicatie waar mensen nog steeds het meeste aan uitgeven, is Tinder. Als we kijken naar het aantal maandelijks actieve gebruikers, dan valt op dat de vier apps van Facebook nog altijd het beste scoren. Mensen zijn het meest actief op Facebook, maar ook op WhatsApp, Facebook Messenger en Instagram. TikTok staat hier op plaats acht en is vijf plekken gestegen.

TikTok op je smartphone
TikTok op je smartphone.

App-markt blijft maar groeien

Als we kijken naar andere trends dan is duidelijk dat er in 2020 meer verdiend is aan mobiele apps. De wereldwijde omzet is met 25 procent gestegen naar 112 miljard dollar. De categorie games is goed voor 71 procent. Van het totaal neemt iOS 65 procent voor zijn rekening, terwijl er vaak meer downloads gegeneerd worden op Android. Daarnaast werden apps 130 miljard keer gedownload in 2020. Applicaties uit de categorieën business, streaming, financiën en winkelen bleken enorm populair. Zoom is de grootste stijger van het afgelopen jaar: die klom van plek 219 naar plek 4 in de lijst van meest gedownloade apps.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
TikTok tikt Facebook van de troon als populairste app van het jaar
Sluiten