Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Nieuws 29 december 2020

Tesla komt eindelijk met Apple ondersteuning voor hun auto’s

Een Tesla-eigenaar die muziek wil luisteren in zijn elektrische auto heeft momenteel niet veel te kiezen qua diensten. Naast je gewone radio is Spotify eigenlijk de enige streaming-optie. Gelukkig gaat daar verandering in komen. Streamingdienst Tidal is onderweg en ook Apple Music komt eraan.

De website Tesla North is in de nieuwe Holiday Software Update gedoken. Hierin wordt de aankomende ondersteuning voor Tidal besproken, maar dit is niet de enige streamingdienst die de kop opsteekt. Ook Apple Music komt voorbij. Het lijkt er dus sterk op dat Tesla werkt aan ondersteuning voor de muziekdienst van Apple. Wanneer Apple Music geïntegreerd gaat worden binnen Tesla is nog niet te zeggen.

Apple Music lijkt onderweg naar Tesla

Tesla Hacker @greentheonly bevestigt dit. Via Twitter reageert hij op vragen vanuit de Tesla-community. Hij onthult dat het automerk van Elon Musk al geruime tijd werkt aan Apple Music ondersteuning, maar dat Tidal eerst aan de beurt is. De volgende vraag is nu op welke manier Tesla Apple gaat integreren binnen hun besturingssysteem.

Veel Tesla-bestuurders hopen dat de fabrikant all-in gaat en Apple CarPlay ondersteuning toevoegt. In dat geval kunnen ook andere applicaties en diensten van Apple (denk aan Apple Maps en Podcasts) gebruikt worden op het grote Tesla scherm. Hoewel dit een mogelijkheid is, lijkt een andere variant (die we eerder al zagen bij Porsche) meer voor de hand te liggen.

Hierbij wordt Apple Music direct geïntegreerd in het systeem van Tesla. Je hebt dus niet alle opties die Apple Carplay biedt. Gelukkig zit er ook een voordeel aan de Porsche-variant. Je hoeft namelijk niet je iPhone te koppelen om gebruik te kunnen maken van Apple Music.

Apple Car

Een auto die ongetwijfeld wel CarPlay gaat krijgen is natuurlijk de Apple Car. De laatste weken komen vanuit alle hoeken berichten en rapporten over Apple’s eigen auto. Eerst was het Reuters die met een indrukwekkend verhaal over de brug kwam en deze week werd daarop gereageerd door Ming-Chi Kuo. De meningen lopen sterk uiteen, maar dat er gewerkt wordt aan een Apple Car lijkt zo goed als zeker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tesla komt eindelijk met Apple ondersteuning voor hun auto’s
Sluiten