Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 23 december 2020
Leestijd: 2 minuten

Ted Lasso eindigt waarschijnlijk na derde seizoen van de serie

Hoewel seizoen één van Ted Lasso pas is afgelopen, praat men nu al over het derde seizoen. Dat kan mogelijk het laatste worden.

Ted Lasso is een van de grote verrassingen van afgelopen jaar op het gebied van films en series. De titel op Apple TV+ wist het zowel goed te doen bij fans als bij de critici. Apple besloot daarom al direct een tweede en derde seizoen van Ted Lasso te bestellen bij de makers. Mogelijk blijft het daar ook bij, meldt Comicbook.

Ted Lasso op Apple TV+

Ted Lasso gaat over de gelijknamige american footballcoach. Hij gaat in Engeland de uitdaging aan om een niet-presterend Engels voetbalteam onder zijn hoede te nemen. De eigenaresse hoopt dat zijn missie mislukt omdat ze maar al te graag wraak wil nemen op haar ex-man die voor hun scheiding eigenaar van de club was. Met zijn bijzondere positivisme weet hij niet alleen de harten van de andere personages te winnen maar ook die van de kijkers.

De serie is gemaakt door komiek Jason Sudeikis en producer en schrijver Bill Lawrence. De twee hebben de show gebaseerd op een typetje dat Sudeikis jaren geleden speelde in promo’s voor NBC Sports.

Drie seizoenen

Veel mensen kunnen dan ook niet wachten op het tweede en derde seizoen van de serie. Daar blijft het waarschijnlijk ook blij als we producer Bill Lawrence moeten geloven. In een podcast over Scrubs (waar hij ook producer van was) vertelt hij over Ted Lasso. “Ik denk dat deze show iets anders is vanwege Jason, aangezien hij alles plant. Het is serie die bestaat uit drie seizoenen.”

Even later gaat Lawrence verder: “Na het derde seizoen probeer ik wanhopig Mr. Sudeikis zo ver te krijgen dat…” waarna hij zijn zin niet afmaakt. “De enige manier om een vierde seizoen te krijgen is als Ted Lasso de coach wordt van een team om de hoek van Jasons huis in het echte leven. Weet je wat ik bedoel? Dat van zijn kinderen.”

Maar natuurlijk is niets zo veranderend als Hollywood. Als het succes doorgaat kan het zomaar zijn dat de serie alsnog verder gaat. Tot al die tijd moeten we eerst nog wachten op het tweede seizoen. Er is nog geen filmdatum bekend waardoor de release pas eind 2021 of begin 2022 zal zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.