Storing bij Google, dit was er aan de hand

Door: Night - 8 reacties
(Afbeelding: Google)

De services van Google hebben vandaag rond het middaguur last gehad van een grote storing. Gmail, YouTube, Google Drive en de kaartendienst liepen allemaal in de soep. Overigens bleef de Google-zoekmachine zelf gewoon toegang bieden tot zoekresultaten over de storing.

De website Down Detector registreerde tienduizenden meldingen dat Gmail om 12.52 uur niet toegankelijk was. Tegen 14.33 uur leek Gmail weer operationeel te zijn, hoewel gebruikers in het zuiden van Engeland het nog steeds zonder de maildienst moesten stellen.

Dit is niet de eerste keer dat Gmail offline ging. In augustus 2020 ondervond de reeks cloudgebaseerde services van Google technische problemen, waardoor gebruikers in heel Europa geen e-mails konden verzenden of bijlagen konden uploaden.

Wat eerder, in november 2019, troffen cloud-storingen Google Cloud, Microsoft Azure en Amazon Web Services (AWS).

In een persverklaring die Google later vandaag gaf, zei een woordvoerder van het bedrijf het volgende:

Vandaag, om 3.47 uur PT, ondervond Google een uitval van het authenticatiesysteem gedurende ongeveer 45 minuten als gevolg van een probleem met de interne opslagquota. Services waarbij gebruikers moesten inloggen, ondervonden hoge foutpercentages tijdens deze periode. Het probleem met het authenticatiesysteem is om 04.32 uur PT opgelost. Alle services zijn nu hersteld. We bieden onze excuses aan alle betrokkenen aan en we zullen een grondige follow-up beoordeling uitvoeren om ervoor te zorgen dat dit probleem zich in de toekomst niet meer kan voordoen. “

Heb jij ook last ondervonden?

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Cenobyte

  Nope, nergens last van gehad en ik gebruik toch veel Google diensten.

   

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Het was me ook niet opgevallen, voordat ik erover las.

 • Profielfoto
  pruus

  Vandaag veelvuldig gebruikt en geen hickups. Wel last van de maatregelen die afgekondigd zijn,

 • Profielfoto
  corvankruchten

  Ik had net de Google Nest Hello geïnstalleerd. Kreeg geen verbinding en dacht dat het ding defect was. Was hem alweer van de voordeur aan demonteren. Toen ik merkte dat Gmail het ook niet deed keek ik allestoringen.nl en was het duidelijk. De Nest Hello doet het inmiddels…..

 • Profielfoto
  donut

  GOOOGLE “Weet wie er voor je deur staat”

 • Profielfoto
  Padawan

  Gek dat Google 45 minuten nodig had om dit op te lossen.

 • Profielfoto
  Tjaja

  Padawan op 14 december 2020 23:39
  Gek dat Google 45 minuten nodig had om dit op te lossen.

  Omdat ze de handleiding niet konden googelen

 • Profielfoto
  Melle

  Hier wel onmiddellijk gemerkt, alle werkmail adressen (achterliggend Google Gmail) plat.