Night
Night Diensten 14 december 2020

Storing bij Google, dit was er aan de hand

De services van Google hebben vandaag rond het middaguur last gehad van een grote storing. Gmail, YouTube, Google Drive en de kaartendienst liepen allemaal in de soep. Overigens bleef de Google-zoekmachine zelf gewoon toegang bieden tot zoekresultaten over de storing.

De website Down Detector registreerde tienduizenden meldingen dat Gmail om 12.52 uur niet toegankelijk was. Tegen 14.33 uur leek Gmail weer operationeel te zijn, hoewel gebruikers in het zuiden van Engeland het nog steeds zonder de maildienst moesten stellen.

Dit is niet de eerste keer dat Gmail offline ging. In augustus 2020 ondervond de reeks cloudgebaseerde services van Google technische problemen, waardoor gebruikers in heel Europa geen e-mails konden verzenden of bijlagen konden uploaden.

Wat eerder, in november 2019, troffen cloud-storingen Google Cloud, Microsoft Azure en Amazon Web Services (AWS).

In een persverklaring die Google later vandaag gaf, zei een woordvoerder van het bedrijf het volgende:

Vandaag, om 3.47 uur PT, ondervond Google een uitval van het authenticatiesysteem gedurende ongeveer 45 minuten als gevolg van een probleem met de interne opslagquota. Services waarbij gebruikers moesten inloggen, ondervonden hoge foutpercentages tijdens deze periode. Het probleem met het authenticatiesysteem is om 04.32 uur PT opgelost. Alle services zijn nu hersteld. We bieden onze excuses aan alle betrokkenen aan en we zullen een grondige follow-up beoordeling uitvoeren om ervoor te zorgen dat dit probleem zich in de toekomst niet meer kan voordoen. “

Heb jij ook last ondervonden?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Storing bij Google, dit was er aan de hand
Sluiten