Jelle van Es
Jelle van Es App Store 9 december 2020
Leestijd: 2 minuten

Star Wars KOTOR 2 komt deze maand nog naar de smartphone en tablet

Afgelopen weekend kwamen we met een artikel over de verschillende RPG’s die je momenteel op je iPhone kan spelen. Eén daarvan was de eerste Star Wars Knights of the Old Republic (KOTOR). En nu komt het nieuws dat ook het tweede deel naar de smartphone komt.

Star Wars KOTOR 2 moet deze maand nog gaan verschijnen op zowel het iOS als de Android-platformen. Dat betekent dus ook dat je de klassieke RPG van Bioware op je iPad kunt gaan beleven. En dat is dus heerlijk met de koude dagen die op ons staan te wachten.

Star Wars KOTOR 2 naar de iPhone en meer

Volgens Aspyr, die wel vaker klassieke games overzet naar smartphones en tablets (Civilization VI en Jade Empire hebben ze naast de eerste KOTOR bijvoorbeeld gedaan). Star Wars KOTOR 2, een game die je misschien beter kent als Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords, kwam naast het eerste deel uit. Hoewel hij minder vernieuwend en misschien wel indrukwekkend is, is dit tweede deel nog altijd dik de moeite waard. Om alvast in de juiste stemming te komen, kun je hieronder de trailer bekijken.

Star Wars KOTOR 2 speelt zich zo’n vijf jaar na de gebeurtenissen van het eerste deel af en zo’n 4.000 jaar voor de gebeurtenissen van The Phantom Menace. Zodoende zul je geen personages uit de films of series gaan tegenkomen. De game draait om Meetra Surik, een Jedi die verdreven is, maar niet wil opgeven. Het is aan de speler om de Order terug te brengen. Daarbij kun je kiezen om gebruik te maken van de Force of de Dark Side.

Nog even wachten

Heel erg lang hoef je overigens niet te wachten op Star Wars KOTOR 2. De game staat op dit moment gepland voor 18 december, dus dat is iets meer dan een week van ons verwijderd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.