Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 9 december 2020

Sonos luistert naar de consument en komt met veelgevraagde optie

Sonos maakt bekend dat het vanaf nu mogelijk is een tweede Sonos Sub toe te voegen aan je huidige thuisbioscoopopstelling. Je hoeft hiervoor alleen maar een appupdate te downloaden (en een tweede Sub in huis te halen, natuurlijk). In een kort persbericht laat het bedrijf weten dat gebruikers hier vaak om gevraagd hebben.

Wanneer je thuis gebruikmaakt van Sonos-apparatuur, dan heb je mogelijk al een Sub in huis staan. Dit is een draadloze subwoofer die met een groot aantal apparaten werkt, namelijk de onlangs gelanceerde Arc, de Beam, Playbar, Playbase en natuurlijk de Amp. Dit zijn allemaal audio-apparaten voor in de woonkamer. Sommige mensen vinden het geluid van één subwoofer niet genoeg en hebben daarom herhaaldelijke aan de fabrikant gevraagd of het mogelijk is een tweede Sub toe te voegen. Het merk geeft hier nu gehoor aan door gebruikers precies die mogelijkheid te geven, na het downloaden van een appupdate.

Twee Sonos Subs gebruiken

De benodigde software-update wordt vanaf nu uitgerold naar alle mensen die gebruikmaken van de Sonos S2-applicatie. Dit is een vernieuwde versie van de app, die een groot aantal apparaten achter zit laat. Voor veel van de bovengenoemde apparaten is het niet verplicht zo’n Sub in huis te halen, omdat de audiokwaliteit vaak al prima is. Veel eigenaren zijn echter nog op zoek naar een betere basslaag, voor films, series, tv-programma’s, en voor muziek als de televisie uitstaat. Zij kunnen een Sub toevoegen aan hun setup. Voor audiofielen die daar nog niet genoeg aan hebben, is er nu dus de optie om daar nog een Sub aan toe te voegen.

Sonos Playbar surround
De Sonos Sub.

Flinke investering

Het toevoegen van een tweede Sub is dus beschikbaar in de Sonos S2-app onder thuisbioscoopopstellingen. Eén van de Subs in de setup zal een Sub (Gen 3) moeten zijn die de extra verwerkingskracht brengt. De adviesprijs van de nieuwe Sub is 799 euro.

Reageer op artikel:
Sonos luistert naar de consument en komt met veelgevraagde optie
Sluiten