Jelle van Es
Jelle van Es App Store 24 december 2020

Sommige iOS 14-gebruikers zien nu al tracking pop up voorbij komen

Apple heeft het plan om met de nieuwe updates voor iOS 14 en iPadOs 14 een privacy update door te voeren. Daardoor moeten eigenaren van een app specifiek toegang vragen aan de gebruikers om hen te tracken wanneer ze andere apps en websites gebruiken.

Het is nog niet duidelijk wanneer deze update specifiek wordt uitgerold, maar het ziet er naar uit dat het bij een aantal gebruikers al beschikbaar is. Daardoor is de kans groot dat het ergens begin 2021 voor iedereen beschikbaar wordt.

Apple rolt privacy update langzaam uit

Het idee van deze nieuwe update, is dat gebruikers meer inzicht krijgen in wat apps allemaal van hen willen. In veel gevallen is dat om reclames op maat aan te bieden. Maar er kunnen ook privacy-problemen ontstaan, waardoor Apple deze update doorvoert. Soms wil je namelijk niet dat apps alles van je weten. Wat dat betreft is het goed dat dit wordt doorgevoerd. Hieronder zie je zo’n pop up er uit ziet, via Macrumors.

Voor gebruikers is deze nieuwe update goed, want je hebt meer controller over hoe je je data deelt. Maar niet iedereen is er fan van. Met name Facebook baalt van wat de nieuwe update brengt. Zij stellen namelijk dat het voor kleine ondernemers nu moeilijker wordt om gericht te adverteren op het platform. Ze kunnen zich minder goed richten op klanten die uit de buurt komen. Mede daardoor begon Facebook een campagne tegen Apple. Zij zouden het opnemen voor de kleine ondernemer, maar waarschijnlijk baalt het bedrijf dat het op deze manier gewoonweg minder geld kan verdienen met advertenties. Ook de eigen werknemers vonden het ietwat hypocriet.

Plannen lopen uit

Het was oorspronkelijk de bedoeling om deze privacy-functies in september van dit jaar al uit te rollen, maar dat werd hem niet. Het is nu de verwachting dat het in iOS 14.4 komt, welke ergens in januari wordt verwacht.

Reageer op artikel:
Sommige iOS 14-gebruikers zien nu al tracking pop up voorbij komen
Sluiten