Siri schiet je binnenkort als een kip zonder kop te hulp met geluiden (en meer)

Door: Wesley Akkerman - 8 reacties
Apple, Amazon, Google smart home
(Afbeelding: Apple)

Apple laat weten dat de persoonlijke stemassistent Siri een flinke update gekregen heeft als het gaat om het beantwoorden van vragen. Maar dit is pas het begin. Ze/hij/het gaat er nog een aantal functies bij krijgen. Deze zijn vooral leuk voor liefhebbers dieren, voertuigen, instrumenten en meer.

CNBC schrijft dat stemassistent Siri binnenkort ook in staat is te laten horen hoe bepaalde dieren, voertuigen en instrumenten klinken. Wanneer je als gebruiker zou vragen hoe een kip klinkt, dan krijg je dat dus te horen. Apple laat weten dat er honderden geluidssamples beschikbaar zijn, wanneer je hiernaar vraagt op je iPhone, iPad of HomePod-speaker. Wanneer je om een bepaald geluid vraagt, dan zal de persoonlijke assistent dat geluid afspelen. Daarnaast zal ze ook interessante en relevante informatie presenteren over een dier, voertuig of instrument — afhankelijk natuurlijk van wat je vraagt.

Hey Siri, hoe klinkt een walvis?

De informatie die Siri presenteert, komt rechtstreeks van Wikipedia. De vragen die je haar kunt stellen zijn heel simpel, zoals “Hey Siri, hoe klinkt een walvis”, maar vragen als “hoe klinkt een brandweerauto” en “hoe klinkt een harp” moeten ook geen problemen voor haar zijn.

Siri Corona
Siri met een mondkapje op. (Afbeelding: Apple, aangepast door OMT)

iOS 14.3

Er heerst momenteel nog wel wat onduidelijk over wat hiervoor precies de eisen zijn. Apple stelt namelijk dat je hier tenminste iOS 14.3 voor nodig hebt. Dat is mooi, aangezien die versie van het besturingssysteem nu uitrolt naar alle gebruikers (hetzelfde geldt voor iPadOS 14.3). Echter, gebruikers die de update reeds geïnstalleerd hebben, laten weten dat ze de persoonlijke assistent nog niet zo ver kunt krijgen de opgevraagde geluiden af te spelen. Ondertussen zijn er ook gebruikers zonder iOS 14.3 die melden dat het hen wel lukt. Mocht je naar een specifiek geluid vragen bij Siri, wees dan niet te streng — wellicht heeft ze nog wat plankenkoots. Je doet er in elk geval goed aan de meest recente versie van iOS op je smartphone of iPadOS op je tablet te installeren.

CNBC

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Wat een onzinnigheid 😳🤯

 • Profielfoto
  Ce

  Inderdaad, wat een onzin. Temeer omdat Siri mij meerdere keren per dag ongevraagd lastig valt en mij, zeker bij muziek, vaker niet dan wel begrijpt.

 • Profielfoto
  ¿`„

  Ce op 15 december 2020 13:28
  Inderdaad, wat een onzin. Temeer omdat Siri mij meerdere keren per dag ongevraagd lastig valt en mij, zeker bij muziek, vaker niet dan wel begrijpt.

  Misschien heb je net als bij de ‘Hey Siri!’ functionaliteit straks ook de optie om deze nieuwe extra’s aan of uit te zetten.

 • Profielfoto
  Chuck

  Wat is het antwoord op ‘Fuck Siri!’?

 • Profielfoto
  ¿`„

  Chuck op 15 december 2020 19:59
  Wat is het antwoord op ‘Fuck Siri!’?

  Probeer het uit zou ik zeggen.

 • Profielfoto
  Webbiker

  Boeiend, Google Assistent kan dit al jaren…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ja Google Assistent weet ook hoe een harp klinkt weet ik nu. .;)

  Maar als ik er een uitdaging van maak en vraag ‘Hoe klinkt een Drum & Bugle Corps’, wordt ik doorverwezen naar Wikipedia.

  Je kan niet alles hebben. .:)

 • Profielfoto
  Sunshine

  Nu weet ik zeker dat alles in de wereld goed gaat komen. Als het mogelijk om in mijn huiskamer naar een walvis te luisteren is er niets wat we niet kunnen bereiken.
  Als ik op mijn ipad air2 die al heel oud is, 4 jaar, siri gebruik, krijg ik meestal de reactie “ik ben even bezig”. Waarmee vraag ik mij af. Zelfs een opdracht als de timer instellen wordt vaak beantwoord met “ sorry dat heb ik niet begrepen”.

  Dus wellicht dat een update het geheel toch nog bruikbaar gaat maken. Want wie wil er nou niet een walvis horen…