Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 23 december 2020

Samsung verwijdert oude Facebook-post waarin ze Apple aanvielen

Wanneer je vandaag de dag een iPhone koopt, dan komt die in een redelijk dun doosje. Earbuds waren al een tijdje afwezig en met de komst van de iPhone 12 is het bekende oplaadblokje er ook niet meer bij. Dat was voor Samsung een reden om Apple belachelijk te maken.

Maar de grote grap van dit verhaal is dat Samsung zelf waarschijnlijk met hun Galaxy S21 lancering hetzelfde gaan doen. En in aanloop daar naar toe heeft het bedrijf nu een Facebook-post verwijderd.

Samsung geeft zichzelf koekje van eigen deeg

Het is de verwachting dat de Galaxy S21 net als bij de nieuwe iPhones enkel geleverd wordt met een oplaadkabel. Apple gaf als belangrijkste reden voor het verwijderen van de extra content het milieu aan. Veel gebruikers van de iPhone hebben al een goede headset of USB-oplaadblokjes. Het leveren van deze accessoires bij een nieuw model zouden er voor zorgen dat uiteindelijk de afvalhoop met elektronica alleen maar groter wordt. Toch wilde Samsung daar een slaatje uitslaan met de onderstaande post, die inmiddels is verwijderd.

Samsung Facebook
Samsung op Facebook

Deze post is dus inmiddels verwijderd, waardoor je nog meer het gevoel krijgt dat Samsung de weg van Apple volgt. Iets dat niet voor het eerst is. Soms lijkt het er wel op dat ze op het gebied van marketing eerst even afwachten wat Apple doet en vervolgens dat volgt. Dat gebeurde bijvoorbeeld eerder al bij het verwijderen van de mini-jack ingang voor de iPhone en de earbuds in de verpakking. Maar daarvoor maakt het dus eerst nog even Apple belachelijk. Nu lijkt het er dus echter op dat ze hun billen verbrand hebben en dus op de blaren moeten zitten.

Pre-order bonussen

Het zou overigens wel kunnen dat consumenten die een nieuwe Samsung Galaxy S21 willen gaan scoren, via een pre-order bepaalde bonussen krijgen. Dat doet het bedrijf namelijk wel vaker, waardoor je op die manier alsnog bepaalde voordelen scoort die nu niet in het doosje zitten.

Reageer op artikel:
Samsung verwijdert oude Facebook-post waarin ze Apple aanvielen
Sluiten