Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 8 december 2020
Leestijd: 2 minuten

Samsung maakt Apple belachelijk om iPhone 12, haalt zelf ook oplader uit de doos

Er was veel te doen om Apple’s beslissing om de iPhone 12-serie te leveren zonder adapter in de verpakking. Iets waar concurrenten als Samsung erg hard om konden lachen. Er werd zelfs een klein grapje gemaakt door het bedrijf op social media. Maar een paar maanden later leek het idee toch niet zo gek te zijn.

Vandaag komt naar buiten de de nieuwe Samsung Galaxy S21-serie dit jaar ook zonder adapter geleverd gaat worden. Daarnaast zullen ook de oordopjes uit de verpakking gehaald worden. Oeps…

Samsung haalt oplader uit Galaxy S21 verpakking

Samsung is druk bezig met de lancering van de Galaxy S21 serie. De smartphones moeten begin volgend jaar verschijnen en dat betekent dat het bedrijf met de laatste handelingen bezig is. Zo worden de toestellen aangemeld bij verschillende instanties om ze überhaupt te mogen verkopen. In Amerika is de FCC de partij waarbij je dat als bedrijf doet, in Brazilië is het ANATEL. Die noemen we niet voor niets, want daar komt het opvallende nieuws vandaan.

De Braziliaanse website Tecnoblog meldt vandaag dat de Samsung Galaxy S21, S21 Plus en de Galaxy S21 Ultra zijn aangemeld en goedgekeurd door de instantie. De aanmelding zorgt ervoor dat het één en ander bekend is over het vlaggenschip, maar grote details zijn er niet in te vinden. Al is dus wel te zien dat Samsung, in ieder geval in Brazilië, een nieuwe strategie op de planning heeft. Het Zuid-Koreaanse bedrijf kijkt namelijk naar Apple en levert de Galaxy S21 toestellen zonder oplader en oordopjes. Inhoudelijk is het bedrijf er nog niet op in gegaan, maar het zal waarschijnlijk dezelfde argumenten (milieu) als Apple gebruiken.

Samsung Galaxy Note20 Ultra
Note

Niet de eerste keer

Het is natuurlijk niet de eerste keer dat Samsung dit doet. Wat dat betreft is het dan ook zeker geen verrassende actie. De Samsung Galaxy S21 doet ons wat dat betreft denken aan het jaar 2019. Toen Apple in 2017 besloot om de headphone jack weg te laten bij de iPhone, werd het bedrijf uit Cupertino wederom belachelijk gemaakt om zijn keuzes. Vooral Samsung maakte in het openbaar veel grappen over zijn concurrent, om in 2019 exact hetzelfde te doen met de Galaxy Note 10. De geschiedenis lijkt zich dus te herhalen, al is de tijd tussen de grap en het product een stuk kleiner geworden.

En hoe vervelend de acties misschien over kunnen komen, het is wel goede marketing van Samsung. Dat moet je het bedrijf nageven. Ondanks het feit dat Apple in de spotlights staat met de iPhone 12, weet Samsung een stukje van de aandacht af te pakken. Om vervolgens, richting de lancering van zijn aankomende vlaggenschip, hetzelfde te doen door de concurrent die je eerst belachelijk maakte te evenaren. Een actie waardoor er tot twee keer toe, buiten productlanceringen en aankondigingen, toch weer over je gepraat wordt. Het is misschien irritant, maar je kunt niet ontkennen dat dit een slimme actie is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Samsung maakt Apple belachelijk om iPhone 12, haalt zelf ook oplader uit de doos
Sluiten