Jelle van Es
Jelle van Es App Store 19 december 2020
Leestijd: 2 minuten

Drie fijne puzzel games voor de iPhone en iPad

Met de aankomende kerstvakantie en wellicht de mogelijkheid om een aantal vrije dagen op te nemen, is het een mooi moment om even te bedenken wat je gaat doen. Alle leuke dingen zijn dicht, dus je hebt de optie om de natuur in te gaan of thuis te blijven. Indien dat laatste het geval wordt met slecht weer, dan heb je de mogelijkheid om even lekker te gamen op je iPhone en iPad.

Het aanbod aan games is vandaag de dag natuurlijk groot. En wanneer je een actief abonnement hebt op de Apple Arcade kun je gelijk aan de slag met een lading aan games. Wanneer je op zoek bent naar een game die je rustig kunt spelen, terwijl je tegelijkertijd een beetje moet nadenken, dan kom je bij de puzzel games terecht. Op dat gebied is het aanbod enorm. Dit zijn wat ons betreft drie absolute top-tips.

Monument Valley 2

Net als in het eerste deel heeft Monument Valley 2 wat weg van de bekende schilderijen van Escher. Door het speelveld te kantelen kun je opeens naar plekken toe lopen die daarvoor niet te bereiken waren. Op die manier kom je in deze puzzel game telkens iets verder. Een bijkomend voordeel is dat dit een game is die er visueel fantastisch uit ziet. Elk level in de game is zodoende haast een schilderij op zich. Echt een must-have wat ons betreft.

Puzzel games
Monument Valley 2

Grindstone

Heb je een actief abonnement op de Apple Arcade? Dan hoop ik dat je Grindstone al eens hebt geprobeerd en anders een kans gaat geven. Het is een game die in eerste instantie lijkt op een titel als Bejeweled, maar uiteindelijk veel meer diepgang kent. In de verschillende kerkers die je tegenkomt is het aan jou om een streak van dezelfde soort vijanden af te maken. Onderweg verzamel je voorwerpen, waarmee je jouw personage sterker kunt maken. Bovendien heeft de game een fijne artstijl, waardoor het toegankelijk is om een keer te proberen.

Grindstone

The Witness

The Witness is een game die een behoorlijke tijd in ontwikkeling is geweest en wellicht niet voor iedereen geschikt. Zeker als je bedenkt dat de vorige game van de maker de interessante platform-game Braid was. In The Witness bevind je je op een mooie locatie, waarbij je niet precies weet hoe de vork in de steel steekt. Door verschillende puzzels op te lossen kom je telkens iets verder en wordt er steeds meer duidelijk. Zeker met een aantal vrije dagen in het verschiet een game om een keer te proberen.

The Witness

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Drie fijne puzzel games voor de iPhone en iPad
Sluiten