Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 7 december 2020

Prototype Macintosh Classic met doorzichtig plastic duikt op

De Macintosh Classic is een computer die in 1990 op de markt verscheen en geldt als één van de eerste successen van Apple. We kennen de computer van zijn design met zijn beige plastic. Maar nu is er een prototype opgedoken die het even heel anders doet.

Het gaat namelijk om een Macintosh Classic die voorzien is van doorzichtig plastic. Daardoor heb je de mogelijkheid om te zien wat er aan de binnenkant zit. Deze beelden werden gedeeld door het Twitter-account Dongle, die wel vaker zijn hand weet te leggen op nooit verschenen prototypes.

Macintosh Classic-prototype die de binnenkant laat zien

Deze Macintosh Classic met doorzichtig plastic is nooit op de markt gekomen en het is zodoende de vraag wat de gedachte was. Was het om te laten zien hoe alles er aan de binnenkant uit zag of was het een idee waar later de bekende eerste iMac op gebaseerd zou zijn. Die ken je van zijn tv-achtige design met gekleurd doorzichtig plastic, zoals blauw. Ook daar kon je dan zien hoe het er allemaal aan de binnenkant er uit zag. Hieronder het prototype van de klassieke Macintosh.

Het Twitter-account waar de foto’s op gedropt zijn heeft verder geen informatie gegeven over deze Macintosh Classic. Zo weten we dus niet wie het nu in het bezit heeft en wat er uiteindelijk mee gaat gebeuren. In het verleden zijn verschillende prototypes van Apple op veilingwebsites terecht gekomen en daar werden ze voor veel geld verkocht. Wellicht dat dat ook met dit model gaat gebeuren. In het verleden waren er bijvoorbeeld prototypes van de Apple Newton en de Macintosh Portable M5120 die met doorzichtig plastic gemaakt zijn en voor flinke bedragen werden aangeboden.

Een iPhone met doorzichtig plastic?

Zeker in de jaren negentig zagen we verschillende producten die met doorzichtig plastic op de markt werden gebracht, zoals de Game Boy. Wat dat betreft zou het wel tof zijn als Apple ooit besluit om met de iPhone zoiets te doen, zodat je kunt zien wat er aan de binnenkant zit. Wellicht iets voor de iPhone 13?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Prototype Macintosh Classic met doorzichtig plastic duikt op
Sluiten