Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 23 december 2020

‘Nieuwe Apple TV krijgt betere processor en andere afstandsbediening’

De volgende versie van de Apple TV lijkt meer gericht op gaming. Er zullen dan ook een aantal zaken veranderen aan het nieuwe model.

Volgens Bloomberg is Apple bezig met het ontwikkelen van een nieuwe Apple TV in 2021. In een opiniestuk komt Mark Gurman met een aantal nieuwe geruchten over het nieuwe device.

Een nieuwe Apple TV

“Apple plant een upgrade van de box met een sterkere focus op gaming, een geüpdatete versie van de afstandsbediening en een nieuwe processor. Deze veranderingen lossen een aantal problemen van de Apple TV op, maar het product moet nog een grote stap maken om competitief te blijven op de lange termijn. Een andere oplossing zou een prijsverlaging zijn,” schrijft Gurman.

De berichtgeving van Gurman staat niet op zichzelf. Nikkei Asia meldde eerder deze maand al dat Apple bezig is met een nieuwe Apple TV bezig is. Dat medium wist echter niet de details te melden.

Nieuwe processor en afstandsbediening

De bekende Apple-leaker John Posser wist eerder een aantal nieuwigheden te melden. Zo krijgt de nieuwe Apple TV naar alle waarschijnlijkheid een A12X processor, die moet zorgen voor een krachtigere game-ervaring. Daarmee worden ook meteen de geruchten gevoed dat Apple meer wil gaan investeren in high-end gaming-titels in Apple Arcade. Mogelijk wil het daarmee dus de concurrentie aangaan met de Google Stadia en de nieuwe cloud-gamingdienst van Amazon.

De Apple TV komt waarschijnlijk ook met een nieuwe afstandsbediening. Dat is een welkome verandering aangezien deze al lange tijd hetzelfde is. Wat er nog meer zal veranderen is nog een groot vraagteken.

Het is hoog tijd voor een nieuwe Apple TV, aangezien de vorige alweer dateert van drie jaar geleden. Echter meldde dezelfde Jon Posser afgelopen mei al dat er een nieuwe Apple TV klaar was om verscheept te worden. De vraag is dus of dat nu wel gaat gebeuren.

Reageer op artikel:
‘Nieuwe Apple TV krijgt betere processor en andere afstandsbediening’
Sluiten