Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 24 december 2020

MGM te koop voor 5 miljard nadat gesprekken met Apple op niets uitlopen

Je hebt het vast meegekregen: James Bond-maker MGM staat te koop. Eerder liepen gesprekken met Apple al op niets uit.

MGM is een van de grote namen uit Hollywood. De filmstudio bestaat al sinds de jaren ’20 van de vorige eeuw en heeft veel grote titels uitgebracht. James Bond is misschien wel de bekendste, maar ook films als The Hobbit, Terminator The Hanmaid’s Tale en Stargate horen bij het portfolio bij de studio.

MGM als toevoeging van Apple TV+

Met al die grote titels kan het een ideale toevoeging zijn voor menig streamingdienst. Eentje waar we natuurlijk meteen aan moeten denken is Apple TV+. De streamingdienst van Apple heeft nog niet een heel groot aanbod, dus MGM kan daar verandering in brengen.

Dat dacht Apple waarschijnlijk ook want de twee partijen zijn een tijdje met elkaar in gesprek geweest. Eerst over James Bond en later over het gehele portfolio. Die gesprekken leidden echter tot niets, wat vermoedelijk komt door de hoge prijs. De eigenaren van MGM willen namelijk 5 miljard dollar voor de studio zien. Een enorme prijs voor een studio die al jarenlang kwakkelt om overeind te blijven, maar natuurlijk wel met een groot aantal rechten en titels.

Zoeken naar een andere koper

MGM onderzoekt nu met twee banken om de studio in de etalage te zetten. De streamingdiensten komen als paddenstoelen uit de grond en dus hoopt MGM alsnog een koper te vinden die wel 5 miljard dollar op tafel wil leggen voor het uitgebreide portfolio.

Apple is zelf overigens niet vies om een miljardenovername te doen. Zo kocht Apple Beats in 2014 voor 3 miljard dollar. Daarmee kon het haar eigen audiostreamingdienst ontwikkelen. Het verschil met nu is dat Apple nu wel al de infrastructuur voor Apple TV+ al heeft staan.

Reageer op artikel:
MGM te koop voor 5 miljard nadat gesprekken met Apple op niets uitlopen
Sluiten