Mark Hofman
Mark Hofman Accessoires 2 december 2020

MagSafe Duo nu te koop bij Apple, deze week nog in huis

Eerder deze week was de MagSafe Duo, de nieuwe accessoire voor je iPhone en Apple Watch, al te bestellen bij een webshop in Zwitserland. Destijds was het nog onduidelijk wanneer de officiële lancering gepland stond, dus was het nieuws vrij opvallend. Maar daar komt vandaag verandering in.

Op de website van Apple is het namelijk mogelijk om de MagSafe Duo nu al te bestellen. Sterker nog: wie hem vandaag bestelt heeft de accessoire einde deze week al in huis.

MagSafe Duo te koop bij Apple

Het is inmiddels alweer bijna twee maanden geleden dat Apple MagSafe introduceerde. Overigens werd destijds niet alleen de technologie getoond, maar ook de handige MagSafe Duo. Het is een accessoire waardoor jij je iPhone en je Apple Watch tegelijkertijd op kunt laden. Het klonk erg handig, maar over een releasedatum werd nog niet gesproken. Ik zou eigenlijk willen zeggen “tot nu”, maar de MagSafe Duo is vandaag stilletjes beschikbaar geworden. Apple heeft er dus eigenlijk vrij weinig over gezegd.

Maar het is dus wel zo dat je in de mogelijkheid bent om de MagSafe Duo aan te schaffen. Mensen die dat vandaag doen kunnen de accessoire aanstaande vrijdag al verwachten. De MagSafe Duo kost op dit moment €149, maar komt wel zonder adapter. Je krijgt er overigens wel een USB-C-naar-Lightning-Port kabel bij. Mensen die een adapter met een USB-C ingang in huis hebben kunnen deze dus gebruiken. Mensen die deze niet in huis hebben moeten nog eens €25 betalen voor de 20W Adapter van Apple.

MagSafe Duo
Nu in de Apple Store!

Het is overigens ook mogelijk om de 30W oplader van je Macbook te gebruiken.

Minder vermogen

Op het eerste oog ziet de MagSafe Duo eruit als een indrukwekkende accessoire, maar hij laat wel wat steken vallen. Zo is het dus mogelijk om twee apparaten tegelijkertijd op te laden, maar dat kan vervolgens dan wel met minder vermogen dan met de reguliere MagSafe. Wanneer je met een 20W adapter oplaadt is het mogelijk om 11W vermogen uit je MagSafe Duo te halen. Kies je voor de 30W-optie, oftewel voor de MacBook adapter, dan ben je in staat om op te laden met 14W.

Dat lijkt misschien niet heel veel uit te maken, maar het is alles behalve voordelig. Benieuwd waarom precies? Lees dan ook zeker dit artikel even!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
MagSafe Duo nu te koop bij Apple, deze week nog in huis
Sluiten