Mark Hofman
Mark Hofman Accessoires 12 december 2020

Apple’s 29W-adapter niet ondersteund door MagSafe Duo Charger

De MagSafe Duo Charger is op dit moment aan te schaffen op de website van Apple. Maar wie zijn oude 29W-adapter wil gebruiken voor de accessoire komt thuis van een koude kermis.

Apple maakt via de Apple Support website bekend dat de adapter, die inmiddels vervangen is door een 30W-model, niet te gebruiken is. Je zal dus een nieuwe oplader op de kop moeten tikken.

MagSafe Duo Charger ondersteunt 29W-adapter niet

De MagSafe Duo Charger is een handige accessoire waarmee jij je Apple Watch en iPhone tegelijkertijd op kunt laden. Klinkt ontzettend handig, maar in de praktijk kan dat nog wel eens tegenvallen. Zo kost de accessoire je al €145 en is de kans aanwezig dat je daar nog een adapter van €25 bij aan moet schaffen. Maar wie er meer uit wil halen kan ook aan de slag gaan met een adapter dat meer vermogen levert. Zoals je 29W-adapter die je een aantal jaar geleden bij je MacBook hebt gekregen. Alleen wordt die adapter niet ondersteund.

Apple heeft een paar jaar geleden de 29W-adapter vervangen met een 30W-adapter. Die laatste wordt dus wel ondersteund door de MagSafe Duo Charger, maar het oude model niet meer. Dit zorgt er dus voor dat wanneer mensen er het maximale uit willen halen, ze dus een nieuwe adapter moeten aanschaffen. Apple raadt aan om minimaal een vermogen van 20W te gebruiken, dus het is niet verplicht. De kans is namelijk groot dat gebruikers van de MagSafe Duo Charger al een 20W-adapter in huis hebben. Daar zou het dus uitstekend mee. kunnen. Maar wie met meer vermogen, en dus sneller wilt laden, moet nog wel een nieuwe adapter kopen.

MagSafe Duo iPhone 12 mini
De Duo

Klinkt niet heel voordelig

We hebben de MagSafe Duo Charger op dit moment nog niet kunnen testen, maar het oogt in eerste instantie als een handig product. Maar wanneer je iets beter naar de specificaties kijkt zie je voornamelijk een vrij prijzig product dat niet heel veel voordeel op gaat leveren.

De MagSafe Duo kost je op dit moment €145 en wordt alleen met een oplaadkabel geleverd. Wie een oude 5W-adapter in huis heeft ligt pist naast de pot, want er wordt minimaal een vermogen van 15W vereist. Mensen die geen 20W-adapter in huis hebben moeten deze dus aanschaffen, waardoor het kostenplaatje al richting de €170 gaat. En dan ben je dus in staat om op te laden met een vermogen van 11W. Wie de volle potentie van de accessoire wilt benutten moet dus een 30W Macbook- adapter op de kop tikken. Hierdoor ben je dus €200 kwijt en is het mogelijk om met een vermogen van 14W te laden.

Dat klinkt voor sommige mensen misschien niet heel erg, maar als je dit vergelijkt met de reguliere MagSafe haal je er dus minder uit. Het “reguliere model”, om het zo even te noemen, levert namelijk 15W vermogen voor €45. Heb je vervolgens nog een 20W-adapter nodig kom je dus op €70 uit. En dan te bedenken dat het opladen met een reguliere oplader van 20W voor €25 een heel stuk sneller gaat.

Wat vinden jullie van de MagSafe en van de MagSafe Duo Charger? Laat het weten in de reacties!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple’s 29W-adapter niet ondersteund door MagSafe Duo Charger
Sluiten