Apple’s 29W-adapter niet ondersteund door MagSafe Duo Charger

Door: Mark Hofman - 10 reacties
MagSafe Duo
(Afbeelding: Apple)

De MagSafe Duo Charger is op dit moment aan te schaffen op de website van Apple. Maar wie zijn oude 29W-adapter wil gebruiken voor de accessoire komt thuis van een koude kermis.

Apple maakt via de Apple Support website bekend dat de adapter, die inmiddels vervangen is door een 30W-model, niet te gebruiken is. Je zal dus een nieuwe oplader op de kop moeten tikken.

MagSafe Duo Charger ondersteunt 29W-adapter niet

De MagSafe Duo Charger is een handige accessoire waarmee jij je Apple Watch en iPhone tegelijkertijd op kunt laden. Klinkt ontzettend handig, maar in de praktijk kan dat nog wel eens tegenvallen. Zo kost de accessoire je al €145 en is de kans aanwezig dat je daar nog een adapter van €25 bij aan moet schaffen. Maar wie er meer uit wil halen kan ook aan de slag gaan met een adapter dat meer vermogen levert. Zoals je 29W-adapter die je een aantal jaar geleden bij je MacBook hebt gekregen. Alleen wordt die adapter niet ondersteund.

Apple heeft een paar jaar geleden de 29W-adapter vervangen met een 30W-adapter. Die laatste wordt dus wel ondersteund door de MagSafe Duo Charger, maar het oude model niet meer. Dit zorgt er dus voor dat wanneer mensen er het maximale uit willen halen, ze dus een nieuwe adapter moeten aanschaffen. Apple raadt aan om minimaal een vermogen van 20W te gebruiken, dus het is niet verplicht. De kans is namelijk groot dat gebruikers van de MagSafe Duo Charger al een 20W-adapter in huis hebben. Daar zou het dus uitstekend mee. kunnen. Maar wie met meer vermogen, en dus sneller wilt laden, moet nog wel een nieuwe adapter kopen.

MagSafe Duo iPhone 12 mini
De Duo (Afbeelding: Apple / Mark Hofman / Bewerking: OMT)

Klinkt niet heel voordelig

We hebben de MagSafe Duo Charger op dit moment nog niet kunnen testen, maar het oogt in eerste instantie als een handig product. Maar wanneer je iets beter naar de specificaties kijkt zie je voornamelijk een vrij prijzig product dat niet heel veel voordeel op gaat leveren.

De MagSafe Duo kost je op dit moment €145 en wordt alleen met een oplaadkabel geleverd. Wie een oude 5W-adapter in huis heeft ligt pist naast de pot, want er wordt minimaal een vermogen van 15W vereist. Mensen die geen 20W-adapter in huis hebben moeten deze dus aanschaffen, waardoor het kostenplaatje al richting de €170 gaat. En dan ben je dus in staat om op te laden met een vermogen van 11W. Wie de volle potentie van de accessoire wilt benutten moet dus een 30W Macbook- adapter op de kop tikken. Hierdoor ben je dus €200 kwijt en is het mogelijk om met een vermogen van 14W te laden.

Dat klinkt voor sommige mensen misschien niet heel erg, maar als je dit vergelijkt met de reguliere MagSafe haal je er dus minder uit. Het “reguliere model”, om het zo even te noemen, levert namelijk 15W vermogen voor €45. Heb je vervolgens nog een 20W-adapter nodig kom je dus op €70 uit. En dan te bedenken dat het opladen met een reguliere oplader van 20W voor €25 een heel stuk sneller gaat.

Wat vinden jullie van de MagSafe en van de MagSafe Duo Charger? Laat het weten in de reacties!

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Wim

  Bizar

 • Profielfoto
  Pixelman

  Ik heb deze gekocht en ben alweer teleurgesteld met dat draadloos laden. Dat gaat echt niet vooruit. Ik heb een gsm lader van een iPhone 11 Pro Max. Als ik men gsm daar op leg laad hij bijna niet. Ook al detecteert hij niet de lader wel.

 • Profielfoto
  Patrik

  Ik gebruik nog een nieuwe 5W lader die ik overhad. Lekker langzaam en beter voor mijn batterij.

 • Profielfoto
  doctor_apple

  Ik snap werkelijk waar niet wat er aan de hand is bij Apple. 5G issues, Dual SIM issues, draadloos opladen een probleem, geen RCS ondersteuning en gebruikers raden elkaar onderling aan hoe problemen te omzeilen, mitigeren en vaak is het devies: wachten op een fix of geween ermee leren leven …

  … Draadloos opladen doe ik zo ongeveer sinds Samsung Note 9, nooit een probleem ondervonden en het kan echt gewoon perceptie zijn … Maar ik heb echt gewoon geen problemen met de Samsung hardware in het S-segment. Alles werkt zoals het moet doen, LTE, 5G, Dual SIM, Draadloos opladen, lange batterijduur, RCS …

  … waarmee ik echt serieus begin te twijfelen wat er nu premium is aan Apple’s oplossing in het telefoonsegment met zoveel problemen. Elke keer zware kinderziektes of design-missers die achteraf blijken.

  Natuurlijk, buiten de Apple gelederen wordt – ondanks het vele geklaar hier – de schijn opgehouden dat Apple een wondermerk is … Maar nu even binnen de interne “Apple gelederen” … Kunnen we eens heel eerlijk zijn aangaande het geliefde fruitmerk? Ik bedoel, Mercedes-Benz, Landrover, Sony en Lenovo heb ik een schop onder hun hol gegeven voor minder problemen dan sommige Apple-gebruikers hebben ervaren met hun appratuur.

  Nichtje is hier geswitched van haar Android naar iPhone 12: ontvangt onregelmatig SMS/MMS berichten … Eigen broer heeft zijn iPhone XS vervangen door een iPhone 12: verbinding valt geregeld weg.

  Ikzelf heb getwijfeld over te stappen omdat ik het een ongelooflijk mooi ontwerp vind. Maar verder heb ik eigenlijk geen (technische) redenen om (terug) over te stappen. Mensen blijven me benaderen omdat ik de “computer guru” in hun omgeving ben en Apple gebruiker van (bijna) het eerste uur (goed, in ieder geval vroege gebruiker sinds de System 6.0.8 en Macintosh SE/30).

  Maar … vind dit niet grappig. Liever heb ik gewoon dat Apple teringgoede producten levert. Zelfs juist m’n broer die ikzelf een iPhone heb aangepraat met de iPhone 6s jaren terug moest toegevegen dat hij een beetje moe wordt dat elke generatie weer problemen met zich meebrengt.

  Ik verwacht gewoon dat de zaken doordacht zijn en helder worden gecommuniceerd en dat lijkt op een of andere manier een stuk minder dan vroeger. Goed complexiteit is toegenomen, maar mogelijk is men het eigen “less is more” principe wat uit het oog verloren. Behalve dan in de minimalistische levering, te weten: telefoon zonder lader.

  Heel erg jammer dit. Ik snap dat 29W geen 30W is, maar vraag me oprecht af of het niet anders kon en niet onbelangrijk: wat is hier groen aan? Men zegt geen laders meer te leveren uit milieuoogpunt maar nu, wil men de courante techniek gebruiken, moet men alsnog een lader aanschaffen.

  Zwak en erg jammer dit van Apple. Alle merken hebben last van rariteiten en quirks, maar dit is alles behalve groen of duurzaam. Dit is eigenlijk gewoon bevestigen dat er een elite van 10% is die een dikke middelvinger naar iedereen opsteekt en aangeeft: “ik kan het betalen, dus smoel houden” … Dat de rest van de samenleving, ironisch genoeg juist de armere groepen, meer inleveren en ook bewuster iets doen aan het milieu (al dan niet afgedwongen door de overheid) maakt dit enigszins wrang.

  Nog even en het hebben van een iPhone staat gelijk aan het hebben van een vervuilende SUV. Niet groen, opzichtig, decadent, niets met klasse te maken hebben enkel een artikel van de nouveau riche. Mag natuurlijk, maar Apple was ooit voor de andersdenkenden, de kunstzinnigen, de wetenschappers …

  Ach ja, mogelijk gaf men met de 1984 spot een kijkje in de eigentoekomstvisie, waarbij men wel degelijk eigenlijk ambieerde de big brother te worden. Wie zal het zeggen.

 • Profielfoto
  morwatz

  doctor_apple op 13 december 2020 20:47
  Ik snap werkelijk waar niet wat er aan de hand is bij Apple. 5G issues, Dual SIM issues, draadloos opladen een probleem, geen RCS ondersteuning en gebruikers raden elkaar onderling aan hoe problemen te omzeilen, mitigeren en vaak is het devies: wachten op een fix of geween ermee leren leven …

  … Draadloos opladen doe ik zo ongeveer sinds Samsung Note 9, nooit een probleem ondervonden en het kan echt gewoon perceptie zijn … Maar ik heb echt gewoon geen problemen met de Samsung hardware in het S-segment. Alles werkt zoals het moet doen, LTE, 5G, Dual SIM, Draadloos opladen, lange batterijduur, RCS …

  … waarmee ik echt serieus begin te twijfelen wat er nu premium is aan Apple’s oplossing in het telefoonsegment met zoveel problemen. Elke keer zware kinderziektes of design-missers die achteraf blijken.

  Natuurlijk, buiten de Apple gelederen wordt – ondanks het vele geklaar hier – de schijn opgehouden dat Apple een wondermerk is … Maar nu even binnen de interne “Apple gelederen” … Kunnen we eens heel eerlijk zijn aangaande het geliefde fruitmerk? Ik bedoel, Mercedes-Benz, Landrover, Sony en Lenovo heb ik een schop onder hun hol gegeven voor minder problemen dan sommige Apple-gebruikers hebben ervaren met hun appratuur.

  Nichtje is hier geswitched van haar Android naar iPhone 12: ontvangt onregelmatig SMS/MMS berichten … Eigen broer heeft zijn iPhone XS vervangen door een iPhone 12: verbinding valt geregeld weg.

  Ikzelf heb getwijfeld over te stappen omdat ik het een ongelooflijk mooi ontwerp vind. Maar verder heb ik eigenlijk geen (technische) redenen om (terug) over te stappen. Mensen blijven me benaderen omdat ik de “computer guru” in hun omgeving ben en Apple gebruiker van (bijna) het eerste uur (goed, in ieder geval vroege gebruiker sinds de System 6.0.8 en Macintosh SE/30).

  Maar … vind dit niet grappig. Liever heb ik gewoon dat Apple teringgoede producten levert. Zelfs juist m’n broer die ikzelf een iPhone heb aangepraat met de iPhone 6s jaren terug moest toegevegen dat hij een beetje moe wordt dat elke generatie weer problemen met zich meebrengt.

  Ik verwacht gewoon dat de zaken doordacht zijn en helder worden gecommuniceerd en dat lijkt op een of andere manier een stuk minder dan vroeger. Goed complexiteit is toegenomen, maar mogelijk is men het eigen “less is more” principe wat uit het oog verloren. Behalve dan in de minimalistische levering, te weten: telefoon zonder lader.

  Heel erg jammer dit. Ik snap dat 29W geen 30W is, maar vraag me oprecht af of het niet anders kon en niet onbelangrijk: wat is hier groen aan? Men zegt geen laders meer te leveren uit milieuoogpunt maar nu, wil men de courante techniek gebruiken, moet men alsnog een lader aanschaffen.

  Zwak en erg jammer dit van Apple. Alle merken hebben last van rariteiten en quirks, maar dit is alles behalve groen of duurzaam. Dit is eigenlijk gewoon bevestigen dat er een elite van 10% is die een dikke middelvinger naar iedereen opsteekt en aangeeft: “ik kan het betalen, dus smoel houden” … Dat de rest van de samenleving, ironisch genoeg juist de armere groepen, meer inleveren en ook bewuster iets doen aan het milieu (al dan niet afgedwongen door de overheid) maakt dit enigszins wrang.

  Nog even en het hebben van een iPhone staat gelijk aan het hebben van een vervuilende SUV. Niet groen, opzichtig, decadent, niets met klasse te maken hebben enkel een artikel van de nouveau riche. Mag natuurlijk, maar Apple was ooit voor de andersdenkenden, de kunstzinnigen, de wetenschappers …

  Ach ja, mogelijk gaf men met de 1984 spot een kijkje in de eigentoekomstvisie, waarbij men wel degelijk eigenlijk ambieerde de big brother te worden. Wie zal het zeggen.

  Wat heb jij toch een rotleven. En dan je broer, och och och, vreselijk. En alles is de schuld van Apple. Bad, bad, bad Apple. Guru, gooi alles weg, alles. Misschien komt er dan weer een lach in je miserabele leven.

 • Profielfoto
  Kevin

  morwatz op 13 december 2020 23:30
  Wat heb jij toch een rotleven. En dan je broer, och och och, vreselijk. En alles is de schuld van Apple. Bad, bad, bad Apple. Guru, gooi alles weg, alles. Misschien komt er dan weer een lach in je miserabele leven.

  Anderen beschuldigen van zielig zijn, en dan zelf zo’n trieste reactie plaatsen op iemand die wél een duidelijk onderbouwd en (mijns inziens) terecht betoog houdt.

  @doctor_apple dank voor één van de beter onderbouwde reacties die ik hier in tijden heb gezien. Helemaal met jou eens, en herkenbaar. Ik loop ook tegen problemen aan met MacOS, die er al jaren inzitten, waar veel over wordt geklaagd, maar waar nog steeds geen oplossing voor is. Dat schaadt gewoon je productiviteit en zorgt voor ergernis. Ik heb bijvoorbeeld problemen met de Voortvertoning app. Hierin had ik recent meerdere papers gelezen en belangrijke punten gearceerd, om op een later moment snel de essentie er weer uit te kunnen halen. Blijkt er al 3 jaar een bug in te zitten, wat te maken heeft met iCloud, waardoor de helft van mijn arceringen weg is uit de documenten. Daardoor kun je weer helemaal opnieuw beginnen. Als je je als premium brand opstelt, en premium prijzen hanteert, dan moet je ook premium leveren. Apple levert dat de laatste jaren gewoon steeds minder. Ik ben geen “fan” van een merk, vind dat maar infantiele logica. Ik wil gewoon een goed product kopen, dat doet wat het belooft. Voor mijn part rijd ik een Lada, als zij morgen een topauto op de markt zouden brengen die doet wat het belooft. En ik heb er dan ook geen moeite mee een merk opzij te schuiven als het de prijs-kwaliteitverhouding niet meer waar kan maken.

 • Profielfoto
  recoiller

  Net als Kevin herken ik ook veel in het verhaal van doctor_apple.
  Ik ben begonnen op de MacED en vanaf 1992 heb ik alles van dichtbij meegemaakt.
  Steve Jobs had als motto; “it should just work” en “I want to make products that I can recommend to family and friends”.
  Ook ik ben al bijna 30 jaar de ‘Mac guru’ voor een aardige hoeveel vrienden, familie, kennissen en klanten. Apple heeft meer dan 20 jaar lopen ageren tegen het type bedrijf dat ze zelf zijn geworden. Op zich niets mis mee zolang de producten goed zijn. Tegenwoordig zijn er veel producten waarbij de verwachtingen toch tegenvallen. Bij een premium merk met premium prijzen mis ik dan wel die doelstellingen van Steve Jobs.
  Zo loop ik met mijn late 2017 Macbook Pro tegen heel veel issues aan van Big Sur. ik ben me bewust van de risico’s en zal in het vervolg toch weer langer wachten voor ik iets update.
  Onder de streep zijn Apple producten nog altijd beter dan de competitie in mijn beleving maar het gat is wel steeds kleiner aan het worden terwijl het prijsverschil steeds groter lijkt te worden.

 • Profielfoto
  recoiller

  De echte vraag die ik hier eigenlijk wilde stellen.. wat is de beste dual of tripple oplader ongeacht de prijs.

 • Profielfoto
  Alexander

  Apple maakt het allemaal wel verwarrend. De MagSafe vind ik nog een leuke accessoire. Het zal ook helpen met een betere en efficiëntere overdracht van energie bij draadloos laden. Maar de dubbele MagSafe lader is een te dure accessoire. Je kan deze opvouwen maar daar is ook alles mee gezegd. Het enige echte voordeel is dat je nog extra magnetische oplader voor je Watch hebt en een MagSafe lader voor je IPhone. In de markt zijn vast veel mooiere en goedkopere accessoires te vinden.
  Ik heb overigens net een nieuwe Watch aangeschaft. Die komt met een usb 2.0 laadkabel. Als we de Apple HomePod mini zouden mogen kopen dan krijg je (gratis) een 20W usb-c adapter meegeleverd. iPhones ondersteunen lightning. Sommige IPad’s weer usb-c. En nu weer een 30w adapter nodig om een beetje snel op te laden met een nieuwe accessoire. Ik hoop echt dat Apple hier een beetje structuur in krijgt. Het intuïtieve van het gebruik van Apple producten wordt er een stuk minder van.

 • Profielfoto
  Raridder

  Ik zelf gebruik de MagSafe en 20W oplader en ervaar geen problemen eerlijk gezegd. Mijn Apple Watch gebruikt de 5w lader van mijn vorige iPhone en dat gaat prima. Mischien geeft deze video van Zollotech wat meer inzicht.

  https://www.youtube.com/watch?v=woaWYdrih_M