Lek onthult twee nieuwe Philips Hue producten voor begin 2021

Door: Thomas Aalderink - 6 reacties
Philips Hue
Afbeelding: Philips

Philips gaat naar verluidt twee nieuwe Hue producten introduceren. Volgens een lek kunnen we begin 2021 een nieuw buitenlamp en een verbeterde Dimmer Switch tegemoet zien.

Hueblog is erachter gekomen dat Philips in de lente van 2021 een nieuwe lamp op de markt gaat brengen. Het gaat om de zogenaamde Hue Wave Linear. Dit is een buitenlamp die vooral doet denken aan een soort lichtbalk. Deze is volgens de beschrijving bedoeld om een groter gebied gelijkmatig te verlichten. Denk aan een muur of een heg. Hij is ongeveer 39 centimeter breed, 5 centimeter hoog en 7,5 centimeter diep.

Nieuw Hue lamp voor buiten

De Philips Wave Linear geeft je de keuze uit zestien miljoen kleuren en heeft een lichtopbrengst van maximaal 1400 lumen. Je kunt deze lichtbalk uiteraard koppelen aan alle andere Hue lampen die in je tuin staan. Wat de Wave Linear gaat kosten is nog niet bekend. Wat we wel weten is dat deze lamp geleverd wordt met alle benodigde kabels en connectoren.

Philips Hue Wave Linear
De Philips Hue Wave Linear. (Afbeelding: Hueblog)

Naast de Philips Hue Wave Linear komt er ook een nieuwe versie van de Dimmer Switch. Dit is de afstandsbediening die je aan de muur kunt bevestigen. Ten opzichte van het huidige model gaan er een aantal dingen veranderen. Zo is hij wat ronder geworden. Wat het meest opvalt, zijn de knoppen. Dat zijn er namelijk minder dan we gewend zijn.

Nieuwe versie van de Dimmer Switch

De Hue Dimmer Switch heeft straks nog maar drie fysieke knoppen in plaats van vier. Toch ga je dat in de praktijk niet echt merken. De middelste knop, die je gebruikt om lampen te dimmen, heeft nu een dubbele functie. Afhankelijk van waar je drukt (boven of onder), kun je bepalen hoe fel de lampen zijn.

Philips Hue Dimmer switch
De nieuwe Hue Dimmer Switch. (Afbeelding: Hueblog)

De bovenste knop is nu zowel de aan-knop, als de uit-knop. Ook heeft deze een klein opstaand streepje gekregen. Zo kun je voelen of je op de juiste knop druk. Wel zo handig als je in het donker staat. De onderste knop gaat zo te zien een Hue-knop worden. Wat je hier mee kan, is nog even afwachten.

Prijzen nog onbekend

Net als bij de Wave Linear weten we nog niet wat de nieuwe Hue Smart Dimmer gaat kosten. De verwachting is dat deze ongeveer even duur zal zijn als de huidige versie, en dat het nieuwe model ook gewoon HomeKit gaat ondersteunen.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  KeKo

  Als je dan al een artikel overneemt. Corrigeer dan de stukken die niet kloppen die je als Nederlander en redacteur toch wel mag weten: hue is van signify. Prima dat het merk Philips nog gebruikt wordt op de doos, maar als je de fabrikant noemt. Xxx komt met nieuwe lampen, noem dan ook echt signify.

  Verder niks tegen hue, ben er zelf okk blij mee, maar waarom staat dit op een Apple-forum?

 • Profielfoto
  PowerMac

  Philips Hue is een verlichtingssysteem ontworpen voor huisautomatisering dat wordt geproduceerd door Signify, een bedrijfsdivisie van Koninklijke Philips. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Philips_Hue)

  The Hue system was released in October 2012 as an Apple Store exclusive[7] and was marketed as the first iOS controlled lighting appliance. (https://en.wikipedia.org/wiki/Philips_Hue)

   

 • Profielfoto
  Karst

  Keko..HomeKit

 • Profielfoto
  pruus

  Goed dat er nieuwe dingen komen, dat het praktischer wordt. Nu alleen nog met de prijzen omlaag. Wordt toch geproduceerd in dezelfde fabrieken als andere merken. Philips moet echt meerwaarde geven, dus meer betalen.

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Ze moeten iets aan die hub doen, mijn tweede zit ook al aardig vol, ze zijn te beperkt helaas. Ook kan je met hun software alleen maar 1 hub aanspreken, wil je de andere hub bedienen, dan moet je switchen. Gelukkig zijn er andere in dat gat gesprongen die een app hebben gemaakt die beter is.

 • Profielfoto
  KeKo

  Karst op 23 december 2020 07:37
  Keko..HomeKit

  Plaats dan recensies van bestaande producten of informatie over homekit-apparatuur die er is. Om maar een merk te noemen dat ook homekit-integratie heeft: eufy. Sterk opkomend, goed betaalbaar en met homekit. OMT: 0 nieuwsberichten.