Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 14 december 2020

Jony Ive en Luca Maestri worden genoemd als nieuwe CEO Ferrari

Ferrari is opzoek naar een nieuwe CEO en komt onder andere bij twee kandidaten uit met een link aan Apple. Huidig CFO Luca Maestri en voormalig CDO Jony Ive worden genoemd.

Reuters komt met het bericht dat verschillende Italiaanse media de twee namen noemt. Of ze ook daadwerkelijk in de running zijn is officieel niet bekend.

Jony Ive of Luca Maestri als CEO Ferrari?

Louis Camilleri stapte afgelopen donderdag, na twee en een half jaar dienst, op als CEO van Ferrari. Voorzitter John Elkann zal tijdelijk zijn werkzaamheden overnemen totdat er een waardige vervanger gevonden is. Een rol die oud Chief Design Officier Jony Ive of huidig Chief Financial Officier Luca Maestri van Apple op zich zouden kunnen nemen.

Het duurde niet heel lang voor er lijsten met namen van kandidaten in de Italiaanse media opdoken. Zo werden naast Ivy en Maestri ook de namen van Vittorio Colao (voormalig CEO van Vodafone) en Stefano Domenicali (Lamborghini) genoemd. Het bedrijf heeft al laten weten dat die laatste het niet gaat worden, aangezien Domenicali vanaf 1 januari aan de slag gaat als F1 CEO.

Jony Ive van Apple naar Airbnb
Jony Ive samen met Tim Cook.

Het is natuurlijk nog maar de vraag of beide heren met een link aan Apple geïnteresseerd zijn in de functie. Luca Maestri is op dit moment dus de CFO van Apple en werkt al sindsg 2014 bij het bedrijf. Jony Ive vertrok in 2019 en ging aan de slag met zijn eigen bedrijf LoveFrom. Ondanks het feit dat Ive voor zichzelf begonnen is blijft hij wel verbonden aan Apple. Het bedrijf is tot op de de dag van vandaag de grootste klant van LoveFrom.

Niet uniek

Het is niet de eerste keert dat een bedrijf een (ex)medewerker van Apple op de kandidatenlijst heeft staan voor de CEO-functie. Zo zocht Intel vorig jaar nog een nieuwe CEO en stond Apple’s Chipmaker Chief Johnny Srouji op de lijst. Hij kreeg de functie uiteindelijk niet.

Het lijkt in eerste instantie logischer te zijn dat een bedrijf als Intel naar Apple kijkt dan dat een automerk als Ferrari dat doet. Maar de Italiaanse fabrikant zal dit zonder twijfel niet zonder reden doen.

Wat denken jullie? Zou dit een mooie stap zijn voor een van de twee heren of hebben ze beiden niets te zoeken bij het bedrijf? Laat het ons weten in de reacties!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jony Ive en Luca Maestri worden genoemd als nieuwe CEO Ferrari
Sluiten