Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 3 december 2020
Leestijd: 2 minuten

Jason Sudeikis keek naar Robin Williams voor Ted Lasso

Ted Lasso is een van de grootste verrassingen van het afgelopen jaar op Apple TV+. Schrijver en hoofdrolspeler Jason Sudeikis vertelt erover.

Ted Lasso is sinds afgelopen zomer te zien op Apple TV+. Kort na de lancering liet Apple al weten een tweede seizoen te hebben besteld van de serie en kort daarna kwam ook nieuws over een derde deel. De titel is een hit en weet een hoge score op IMDb te scoren.

Ted Lasso heeft mentoren

Het verhaal gaat over de american footballcoach Ted Lasso die de stap maakt naar een Engels voetbalteam. Naast de verschillen in de sport zorgen ook de cultuurverschillen voor een aantal bijzondere situaties.

Maker van de serie is Jason Sudeikis die tevens de rol van Ted Lasso op zich neemt. Die rol baseert hij op mentoren uit verschillende films uit het verleden. “Deze Obi-Wan Kenobi types die meer in jou zien dan jij in hen en heel optimistisch zijn,” vertelt hij tegen Variety. Een van die mentoren waar Sudeikis dan ook inspiratie heeft uitgehaald is Robin Williams. Zowel uit de film Aladdin als Good Will Hunting. “We wilden iemand hebben die wanneer hij spreekt intelligentie uitstraalt met een hoog EQ.”

‘De schurk’

Iemand die in eerste instantie niet zo positief in de serie is, is teameigenaresse Rebecca Welton. Zij ziet in de slechte prestaties van het team een ideale manier om wraak te nemen op haar ex-man, die juist een groot fan van de club is. “Ik zie in haar niet echt een slechterik. Ze voelt zich benadeeld. Mannen en vrouwen hebben in hun leven wel eens te maken met liefdesverdriet en ik denk dat ze dat goed uitbeeldt. Mensen die het alleen vanaf de oppervlakte bekijken zien wel iets heel anders,” zegt actrice Hannah Waddingham die we ook kennen uit Sex Education.

Het interview met de gehele cast is te zien op Variety. De serie zelf zie je op Apple TV+.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jason Sudeikis keek naar Robin Williams voor Ted Lasso
Sluiten